D'Artagnan, sous-chef Hell's Kitchen, a raspuns intrebarilor Bucataras

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 15 Sep 2014, 16:30

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza
Alex Petricean asteapta cu nerabadare debutul emisiunii Hell's Kitchen, pe 22 septembrie, de la 20:30 la Antena 1. Fost spadasin in lotul national al Romaniei, Alex si-a atras repede porecla D’Artagnan, Chef Catalin Scarlatescu fiind cel care i-a spus astfel! Spera ca pina implineste 30 de ani sa-si deschida propriul restaurant: "oglinda gandurilor, sufletului si mentalitatii mele despre mancare". Sa-l descoperim pe Alex in rindurile de mai jos!
 

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
Buna! Eu sunt Alex Petricean, mai nou cunoscut si sub numele de D'Artagnan, denumire care mi-a fost atribuita de Chef Catalin Scarlatescu in momentul in care am participat la unul dintre cele mai vestite concursuri de gatit televizate destinate amatorilor. De atunci, deci cam de 3 ani, sunt bucatar 24 de ore din 24. Pana atunci facusem parte din lotul national de spada al Romaniei, lucrasesem in publicitate, fusesem model si absolvisem ASE-ul sau masterul la Bruxelles.
 
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Sunt foarte echilibrat ca fire, un om care sare mereu in ajutor si pe care te poti baza in orice situatie. Am fost mereu liantul in relatiile interumane din grupurile de prieteni din care fac parte. Cu parere de rau pot spune ca in ultima vreme mi-am cam neglijat prietenii din pricina pasiunii mele pentru bucatarie, dar ei m-au inteles si m-au incurajat de fiecare data.
 
3. Ce pasiuni ai?
Pasiunile mele sunt scrima, jogging-ul si o serie mai detaliata de sporturi pe care le practic de fiecare data cand am ocazia. Sunt polivalent in domeniul sportiv. Imi place sa calatoresc si sa analizez diferentele culturale si, bineinteles, pe cele gastronomice. Imi plac muzica si teatrul, asa ca merg la spectacole cat de des pot. Cert este ca nu ma plictisesc niciodata.
 
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
Sper ca pana ce implinesc cei 30 de ani sa imi deschid propriul restaurant, oglinda gandurilor, sufletului si mentalitatii mele despre mancare. Si apoi mai departe gandul de a merge spre performanta Michelin.
 
5. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Eram la studii in Belgia cand nevoia m-a invatat cate ceva despre bucatarie. Prima ciorba am facut-o cu mama la telefon, iar apoi mi-am lasat frau liber imaginatiei. Cand am observat ca imi ies 90 % din incercari, neavand vreo experienta in domeniu, mi-am dat seama ca e vorba de un "je ne sais quoi" pe care ar trebui sa-l exploatez. Tin minte si acum cand, dupa o masa pe care am pregatit-o mamei, ea m-a intrebat de ce nu ma fac bucatar. Eu am primit intrebarea cumva ofensat, raspunzandu-i ca eu fac studii in strainatate si ma pregatesc sa excelez in domenii mai importante. Acum, cel mai important domeniu pentru mine este cel gastronomic.
 

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Sincer, imi amintesc cu drag de grisul cu lapte si cu dulceata de visine ca fiind preferatul meu. Pe de alta parte, nu pot uita ardeii umpluti pe care bunica ma forta sa ii mananc, desi nu erau preferatii mei. Ma tinea la masa si doua ore ca sa termin de mancat. :))
 
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Nu m-as satura niciodata de dulciuri. Eram faimos in randul familiei pentru faptul ca puteam manca singur o tava de placinta.
 
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Cel mai bun preparat pe care l-am mancat vreodata a fost in Norvegia, intr-un restaurant inclus in circuitul Michelin. Mancare care mi-a pus zambetul pe buze. Nu am sa uit niciodata acea nuca de scoica St. Jacques cu mousse de anghinare si fenicul in vanilie, lime si sofran.
 
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Sunt recunoscut pentru creveti, pentru pieptul de rata si pentru foie gras. Imi face o placere enorma sa gatesc aceste ingrediente si le-as putea gati la standarde inalte oricand, in foarte multe forme. Pe langa toate cele de mai sus, risotto-ul meu ar innebuni orice italian.
 
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Unul dintre cele mai interesante sfaturi culinare pe care le-am primit a fost acela de a folosi apa in fiecare preparat pe care il gatesti. Apa fiind lichidul vietii ofera un plus de energie pozitiva. Orice gust este imbunatatit cu ajutorul unei simple picaturi de apa.
 
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Tin minte si acum cum am lasat o oala pe foc si m-am luat cu treaba fara sa imi dau seama de trecerea timpului. Cred ca trecusera 10 minute si bineinteles ca oala devenise extrem de incinsa, dar din neatentie am apucat sa pun untul in oala. A fost cea mai inalta flacara pe care am vazut-o in vreo bucatarie, comparabila cu un foc de tabara. M-am speriat, dar s-a solutionat fara incindente, ci doar cu bretonul parlit.
 
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Cred ca as duce la limita treaba asta cu degustarile pentru ca sunt si gurmand, insa cu siguranta nu as manca organisme vii.
 

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?
Sexy mi se pare femeia cu buze de ciocolata, cu sufletul precum un sufleu crescut perfect si cu mintea clara precum o carte de bucate frantuzeasca.
 
2. La ce visezi?
Sunt un visator si pentru asta incerc din rasputeri sa raman cat mai ancorat in realitate. In mare, visez la performanta gastronomica si la familie.
 
3. Ce urasti cel mai mult?
Superficialitatea este unul din lucrurile pe care le urasc cel mai mult si are mare legatura cu faptul ca nu agreez mentalitatea romanului de "merge si-asa".
 
4. Cum te relaxezi?
Dupa 15-16 ore de munca doar somnul te mai poate relaxa, dar idealul meu de relaxare este in natura, intr-un hamac batut de adierea vantului si de razele soarelui, cu o carte buna, un suc natural proaspat stors, toate alaturi de persoana iubita.
 
5. Genul de muzica preferata?
Sunt destul de versatil cand vine vorba de muzica, pentru ca o ascult in functie de stare. Ascult si clasic, si retro, si contemporan, dar imi place foarte mult stilul acustic si muzica electronica.
 

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Felicit din tot sufletul oamenii si grupurile care vorbesc si militeaza pentru mancarea corecta, gatita cat mai ”ca acasa”, cu ingrediente cat mai locale si de calitate, pentru ca mi se pare o munca fara sfarsit. Este un proces continuu de educare gastronomica ce urmeaza trenduri internationale mereu in schimbare. In acest domeniu avem de-a face cu mii de ingrediente si milioane de combinatii (preparate), asa ca e munca multa, dar e si cea mai frumoasa si versatila. Felicit bucataras.ro pentru toate acestea si va urez mult succes pe mai departe! 

Comentarii (7)

15.09.2014, 23:04

Bravo!

16.09.2014, 21:01

Iti doresc sa-ti realizeze toate visurile

27.11.2014, 11:46

Succes deplin

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]