Este sanatos sau nu gatitului la microunde?

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 4 Noi 2011, 13:26

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Cuptorul cu microunde - un accesoriu aproape omniprezent din gospodariile ultimilor ani, in special la orase. Grabiti, sau dintr-o obisnuinta aproape egala cu dependenta, ne incalzim aproape zilnic mancarea la microunde. Insa unii dintre noi merg si mai departe: aleg sa prepare mancaruri de la zero pana la final in undele cuptorului. E sanatos sau nu acest lucru?

Nu trebuie bagatelizata insa nici simpla incalzire a mancarii la microunde - cel mai important aspect consta in pierderea vitaminelor, din cauza undelor puternice. Obtinem o mancare incalzita dar cu aport minim de vitamine: asta vrem cu adevarat atunci cand ii hranim pe cei dragi din jurul nostru?

Desi, din pacate, nu exista studii complexe legate de efectele gatitului la microunde (cum ar fi coacerea unui pui, de la starea cruda pana la faza finala) a existat totusi un studiu medical foarte important: astfel, s-a constatat ca persoanele care consuma mancare preparata la microunde capata in timp un nivel mai scazut de celule albe in organism.

Un alt studiu a aratat ca gatitul carnii la microunde, din stare cruda pana la faza finala, gata de a fi consumata, nu asigura eliminarea completa a bacteriei E-coli din carne. O alta ingrijorare, dezaprobata de medici, insa luata in considerare de adeptii vietii sanatoase, se refera la vasele de plastic care se introduc cu mancare in cuptorul cu microunde. S-a demonstrat ca mici particule, invizibile ochiului uman, migreaza din vasele de plastic in mancare. Cantitatea e insuficienta pentru ca organismul sa se resimta - asigura medicii, insa adeptii vietii naturale intreaba, totusi: "De ce sa ne luam acest risc, de a ne introduce particule chimice in organism?". Prin umare, se recomanda folosirea de vase de portelan sau de sticla atunci cand doriti sa incalziti alimente.

In concluzie, expertii culinari si in nutritie recomanda ca gatitul la microunde sa fie evitat si sa fie folosite in continuare aragazul si cuptorul aragazului. Cel mult incalziti mancarea la microunde, cateva minute, dar nu gatiti timp indelungat.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

04.11.2011, 19:11

intr-un articol anterior,folosirea cuptorului cu microunde,nu era nociva deloc

05.11.2011, 00:56

Este foarte nociva dar din pacate nu m-as putea lipsi de microunde

09.11.2011, 08:36

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]