Faina, pe alese!

Postat de Alexandra Burz in Cu de toate pe 22 Feb 2014, 22:59

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Daca pe vremea bunicilor nostri faina era cea de malai sau cea alba, de grau, proaspat macinata la moara, in prezent, pe piata exista o multime de sortimente. Tu ce faina preferi?

  1. Faina integrala de grau - comparativ cu faina alba, aceasta contine mai multe vitamine si minearale, dar si mai multe fibre, care asigura o digestie mai buna. Poate inlocui cu succes faina albain prepararea diferitelor produse de panificatie si patiserie.
  2. Faina de secara - este bogata in magneziu, mineral foarte important pentru organism. Ca atare, nutritionistii o recomanda pentru prepararea produselor de panificatie.
  3. Faina de migdale - obtinuta prin macinarea samburilor de migdale, aceasta contine proteine, minerale si fibre. Se foloseste din ce in ce mai des in prepararea prajiturilor.
  4. Faina de soia - se obtine prin macinarea boabelor de soia, care contin vitaminele A, B2, B5, B6, C, D, E si minerale. Se foloseste in combinatie cu faina de grau.
  5. Faina de orez - este indicata in special celor cu intoleranta de gluten. Este o faina foarte des intalnita pentru paste fainoase. Se poate folosi si in unele retete de prajituri.
  6. Faina de hrisca - are un continut ridicat de proteine si minerale. Faina de hrisca este aromata si da gust foarte bun painii, biscuitiilor, prajiturilor si pastelor fainoase.

Preluat Libertatea Retete!

Comentarii (1)

02.03.2014, 02:01

Ma dau in vant dupa painea de secara . Imi pare foarte dulce

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]