Ingrediente:
*500g făina
*200ml lapte călduț
*2 oua
*10gr drojdie uscata
*100ml apa călduță
*sare
*70gr Zahar
*1 esența vanilie
*60 gr unt
Mod de preparare :
In primul rând punem apa calduta intr-un bol mare după care Adaugăm drojdia si zaharul, amestecam bine cât sa incorporam toate Ingredientele ( putem folosi si drojdie uscata un cubuleț), dupa ce amestecam bine lăsam amestecul sa stea aproximativ 15 minute pana începe sa facă spuma deasupra.
Separat punem ouăle cu laptele călduț si esența de vanilie si amestecam cu o furculița pana ouăle se încorporează cu laptele.
Dupa cele 15 minute punem amestecul de lapte si oua peste drojdie, amestecam puțin după care incorporam făina puțin câte puțin câte o lingura, adaugăm sarea si untul care este la temperatura camerei si incorporam ușor pana vom obține un aluat moale si lipicios , după care ajutându-ne de făina vom frământa aproximativ 15 minute aluatul cu grija deoarece este lipicios, frământat pana obținem un aluat moale dar putin lipicios,aceste gogoși se fac dintr-un aluat puțin mai moale decât gogoșile romanești, însă sunt foarte gustoase.
Dupa ce am terminat de frământat punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si punem folie de plastic deasupra, si lăsam aluatul sa crească pentru aproximativ 2 ore, aluatul își va tripla volumul.
Punem făina le blat si răsturnăm aluatul, întindem aluatul cu un sucitor cu grija, întindem aluatul destul de subțire cam jumătate de cm, se va întinde foarte ușor pentru ca a dospit foarte bine, dupa care le vom tăia in forma pătrată sau rotundă (dupa preferința).
Punem gogoșile in ulei încins, si stropim cu ulei încins deasupra pentru a creste cât mai bine, cu cât stropim mai mult cu atât creste mai bine, dupa ce se prăjesc le pumem pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Din acest aluat mi au rezultat 30 de gogoși de aceasta marime si le ornam cu zahăr pudra, au ieși niște pernuțe delicioase si extrem de pufoase cu miros extraordinar.
Va Invit sa încercați rețeta!
POFTA BUNA!