Idei de pregatire a legumelor

Postat de Irina in Tehnici pe 18 Oct 2009, 14:04

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului.
Dar cum iti convingi copiii ca trebuie sa le consume? Iata, aici, cateva idei despre cum le putem introduce in alimentatia lor:

 

 

1. In stare cruda, sub forma de bastonase sau in salate. Pregatiti un platou cu rosii, castraveti, morcovi, ardei grasi si puneti alaturi un bol, doua cu sosurile preferate.

2. In stare cruda, sub forma de sucuri. Puteti face combinatii de fructe si legume pe care sa le stoarceti si sa le serviti copiilor.

3. Supe creme de legume sau piure de legume. Cartofii, morcovii, conopida, broccoli, dovlecel in orice combinatie se pot transforma intr-o supa crema delicioasa si frumos colorata. De asemenea piureurile de legume. 

4. Legume sote. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie incinsa, adaugati legumele, condimentati dupa preferinta si amestecati mereu.

5. Sosuri din legume. Pot fi facute cu rosii, ardei, ceapa,ciuperci si se pot servi impreuna cu paste, carne de pui, peste, etc.

6. Omleta cu legume sau chiar tortilla. Sunt cateva legume ce se preteaza la aceste combinatii mai ales daca adaugam si putina branza rasa- rosii, cartofi, ciuperci, ardei gras.

7. Legume fripte. Legumele capata un gust mai intens daca sunt fripte, devenind mai dulci si mai agreate de copii. Taiati bastonase din cartofi, morcovi, ardei gras rosu sau galben sau orice alta leguma va vine in minte, condimentati-le si ungeti-le cu ulei de masline sau unt si puneti-le la cuptor.

8. Sufleuri de legume. Puneti putin unt intr-o tigaie, adaugati leguma (morcovi, spanac, broccoli, dovlecei) pana se inmoaie. Apoi amestecati cu sos bechamel, oua si branza rasa si introduceti la cuptor.

9. Legume rase in carnea tocata. Chiftelutele, ruladele cu carne, lasagna sunt mult mai gustoase daca adaugam si cateva legume rase. Morcovii, ciupercile, dovleceii, ceapa se potrivesc foarte bine aici.

10. Tocanitele, ghiveciurile- ce ar fi ele fara legume, nu?

Comentarii (1)

11.09.2011, 06:34

Bun articol.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]