Interviurile bucataras.ro: CulinaryRainbow

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 5 Mai 2015, 17:03

Articol pe placul a 34 bucatarasi
comenteaza
Interviurile bucataras.ro: CulinaryRainbow

Dragii mei, a venit vremea sa facem cunostinta cu un alt bucataras fruntas. CulinaryRainbow face parte din familia Bucataras.ro de un an si jumatate. In acest timp ne-a surprins aproape de fiecare data cu preparatele ei, pline de prospetime si originalitate, asa incat acum are pe site-ul nostru mai mult de 100 de retete una si una. Am decis ca e timpul sa o cunoastem mai bine pe frumusica asta, despre care nu stim decat ca e de-a noastra: pasionata de gatit si vesela.

ANTREUL


1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Numele meu este Rita-Adriana Ilieș și sunt o moroșancă în vârstă de 28 de ani.

În ultimii 20 de ani am aruncat la gunoi jumătate din cratițele mamei pentru că găteam pe-ascuns și nu vroiam ca ea să afle (aveam 9-10 ani). :) Încă nu m-am vindecat de ”boala gătitului”, așa că anul acesta împlinesc 3 ani de blogging culinar. De ce Culinary Rainbows? Pentru că mâncarea este veselie în farfurie și curcubeu pe cerul gurii. Nu așa se spune?! Bine, am să vă zic un secret! Vroiam o denumire specială și pornind de la inițialele numelui meu (RAI) am ajuns la Rainbow (curcubeu). Am ”cosmetizat-o” puțin și astfel am creeat un drăgut curcubeu culinar. :)

Sunt o persoană curioasă; genul de om dornic să experimenteze lucruri noi. Îmi place să fiu mereu informată, să mă descurc în orice domeniu. Știu să fac orice, chiar și să montez o priză, iar dacă ceva-mi scapă, în 5 minute aflu tot ceea ce am nevoie pentru a o scoate la capăt. :)

Am început să lucrez la 14 ani ca vânzătoare într-un magazin chinezesc. Mai târziu am decorat măști veneține pentru un magazin cu specific din renumitul oraș plutitor, am muncit și ca sezonier în agricultură, am fost consilier vânzări pentru un brand de cosmetice franțuzești, am fost chiar și secretară. :)

În urmă cu doi ani, am decis să explorez controversata dar fascinanta lume medicală, iar în prezent mă pregătesc să devin asistent medical. Din toamnă mă așteaptă un an mai greu, pentru că va fi ultimul din cei 3 de studiu, iar cerințele nu sunt deloc puține.

Când am timp creez bijuterii cu pietre semiprețioase și cristale Swarovski sau recondiționez și decorez obiecte din lemn.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

M-ați făcut să-mi sun cea mai tranșantă prietenă și s-o întreb. :)

”Ești sinceră, onestă, sociabilă și ești foarte bună bucătăreasă.” - Semnat, my best friend.

Fie vorba între noi, asta cu ”bucătăreasă” m-a amuzat teribil. :) Dar e drept, cu asta nu mi-e greu să mă laud; gătesc foarte bine.

3. Principalul tau defect?

Principalul? Nu știu dacă o fi comoditatea sau faptul că uneori vorbesc prea mult!

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Să călătoresc prin TOATĂ lumea! Să cunosc oameni și culturi, să aflu lucruri inedite. Să experimentez tot ce se poate.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Habar nu am. Mi s-a băgat sub piele de cum am ajuns aici. :) Cert este că am avut onoarea și norocul să întâlnesc oameni minunați, o atmosferă degajată și multe râsete. :) Bucătăraș.ro = carte de bucate + oameni frumoși + voie bună + ”porția de lumină”.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Depinde. Însă, parcă mai degrabă pe net. Pe mail am o parte din cursuri; pe Facebook, blog sau Bucătăraș.ro îmi postez rețetele; chiar și când gătesc ascult muzică pe YouTube.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Of, Doamne! Sper să am copii cuminți, care să nu facă ce-am făcut eu... :)
Mi-a plăcut de mică să-mi bag degețelele în aluat, să tai legume, să fac maioneza pentru salata de vinete. Totuși, mama îmi zicea mereu: ”Lasă tu bucătăria, că o să ai destulă treabă pe-aici după ce ti-i mărita!”

”Bine, bine, dar mai e mult până atunci; eu când exersez?”- ziceam eu.

Așa că, planul de atac era făcut cu o zi înainte. Ai mei erau la muncă și se întorceau la ora 14:30. Eu eram la școală doar până la ora 12:00, deci, hărnicuța de mine, aveam mai bine de două ore să-mi fac damblaua și să curăț bucătăria după uragan. :)

Când și-a dat mama seama că-i dispar cratițele... n-a fost bine deloc.

 

FELUL PRINCIPAL


1.Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Cartofi prăjiți (tăiați în 4), cu șnițel de porc. Mătușa mamei mele era cea care mă lua mereu de la școală când eram în clasele I-IV. Avea vreo 70 de ani dar era tare sprintenă; ea m-a învățat și să cos. Ea îmi făcea toate poftele și-mi cumpăra mentosane, napolitane Dănuț și bomboane Olimp. :) N-o să uit niciodată cum într-un vas micuț, smălțuit de culoare verde, era prânzul meu aburind pe care abia așteptam să-l savurez.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Brânzăăăăăăăăăăă! Urdă în special.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

La băile Tâșnad, la Satu Mare. Cel mai bun Bab Gulyas la hotelul Alystra.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Rețeta de pâine albă. Ador aluaturile, ador să le frământ. Îmi iese oriunde, oricând și în orice cuptor.

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Să pun un cartof decojit în mâncarea pe care am sărat-o prea tare. Cartoful absoarbe sarea în exces.

Și mai am unul, pe care-l aplic mereu. Când frământ pentru pâine țin cont de temperatura ambientală și folosesc drojdia în funcție de aceasta. Cu cât temperatura încăperii în care va dospi aluatu este mai mare, cu atât voi volosi mai puțină drojdie. În rest, cea mai bună pâine iese din aluatul frământat îndelung.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Am uitat oala cu mâncare pe foc; fumega de numa. Dacă nu apăream la timp, vecinii ar fi chemat pompierii.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Alimente alterate, embrioni de păsări, pui de șoareci și insecte.

 

DESERTUL


1.Ce ti se pare sexy?

 Sunetul saxofonului.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

 Un om frumos, vesel, pozitiv. Un om care să mă aprecieze pt ceea ce sunt și care să fie dornic să construiască alături de mine.

3. La ce visezi?

Ar fi frumos să nu mai existe copii nefericiți. Lumea ar fi mai bună!

4. Ce pasiuni ai?

Călătoriile. Consider că este cel frumos și mai rentabil mod de-a cheltui banii.

5. Ce urasti cel mai mult?

Neseriozitatea, ipocrizia și prostia.

6. Cum te relaxezi?

Vara, mă relaxez mai ales făcând plajă. În rest, mă relaxez cosând, făcând handmade sau gătind.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Îmi plac culorile vesele, culorile calde. Uneori, culorile pastelate.

Ascult cam toate tipurile de jazz, rap și rock britanic ori curentul new wave. Îmi plac și anumite genuri latino.

Ador calele.

 

NOTA DE PLATA



Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Vezi Antreul – punctul 5.

P.S. Cine intră aici o dată, revine și nu mai pleacă! :) 

Comentarii (41)

14.06.2015, 15:26

Te imbratisez Rita draga!!! desi nu ne cunoastem, te-am citit la fel cum te-ai descris!! ne asemanam in multe privinte. Cat despre pasiunea calatoritului- cand ajungi prin Portugalia sa ma anunti!!!

07.01.2016, 15:45

Cristina, vezi că nu am uitat de sarcina pe care mi-ai dat-o! Așa că, ne vedem în Maramu'!

21.12.2016, 15:30

huh, acum am dat de interviu ! Avem un punct comun, ne cheama (si) Adriana pe amandoua ); te pup! te-am indragit inca de la inceput <3 !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]