NESCAFE: Descopera cafeaua solubila dincolo de mituri

Postat de elenadumitrascu in Tipsuri pe 26 Iun 2013, 21:45

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Exista diferente intre procesul de productie a cafelei solubile si cea a cafelei macinate?

Cum se transforma boabele de cafea verzi in cafeaua solubila atat de fina?

In cadrul evenimentului NESCAFÉ -“Cafeaua solubila dincolo de mituri” - a fost prezentat,in premiera in Romania, procesul de productie a cafelei solubile, printr-o demonstratie live.

Cum se transforma boabele verzi de cafea in cafeaua solubila fina cu un gust atat de bun? Parcursul cafelei NESCAFE de pe plantatii pana in cana de cafea este unul 100% natural, procesul de productie al cafelei solubile fiind similar celui al cafelei macinate. Singura diferenta consta in extractia apei - in cazul cafelei solubile: componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer cald, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se cafea solubila cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obtin printr-o etapa diferita de concentrare, respectiv componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer rece/inghetat.Rezultatul este cafeaua NESCAFÉ 100% naturala, fara niciun alt ingredient suplimentar, doar apa si boabe de cafea.

Atunci cand vorbim de consumul cafelei solubile, acesta trebuie sa fie moderat si astfel poate avea beneficii pentru organism.

“Un consum echilibrat de cafea solubila, de 2-3 cani pe zi, poate avea efecte benefice asupra organismului, imbunatatind performanta mentala si performanta fizica. Astfel, poate fi considerat un obicei sanatos,  in asociere cu o alimentatie sanatoasa si un program regulat de activitate fizica.” afirma dr. Serban Damian, specialist in nutritie.

Consumul echilibrat de cafea presupune o preparare in conformitate cu recomandarea producatorului; specialistii spun ca intr-o cana de cafea de 150 ml sunt aproximativ  80mg de cafeina  in cana de cafea macinata si doar 60 mg cafeina in cana de cafea solubila.

Mai mult decat atat, studiile stiintifice au demontat miturile conform carora consumul de cafea influenteaza tensiunea arteriala sau ritmul somn-veghe. “Majoritatea cercetarilor au demonstrat ca un consum recomandat de cafea nu creste riscul aparitiei hipertensiunii si nu determina palpitatii, in cazul persoanelor cu  o stare buna de sanatate. Despre legatura dintre consumul de cafea si somn, putem spune ca o cafea bauta dimineata sau dupa-amiaza nu influenteaza odihna din timpul noptii. ”, a adaugat Serban Damian, specialist in nutritie.

“La ora actuala, inca exista mituri despre cafeaua solubila, de aceea continuam campania de comunicare asupra beneficiilor cafelei sustinuta de studii stiintifice. Cafeaua solubila este 100% naturala si are efecte pozitive, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani pe zi si este preparata corect, adaugand doar 1-2 lingurite de cafea solubila la 150 ml apa.”, a adaugat Andreas Kouroumalis, Business Manager Beverages Nestlé Romania.

 

 

Comentarii (1)

27.06.2013, 08:44

este buna

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]