Dr. Oetker te invită la Găluște dulci cu griș și piersici din compot proaspăt preparat!
Piersicile sunt bogate în vitamine și minerale. Recomandate de nutriționiști, ele pot fi consumate proaspete sau în compoturi. Profită de calitățile lor și utilizează-le cât mai des în prăjituri. Dr. Oetker îți recomandă rețeta perfectă: Găluște dulci cu griș și piersici.
Iată cum poți să le prepari:
Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!
Aveți nevoie de:
- 300 ml de lapte
- 200 g de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă
- 2 plicuri de Desert Griș cu lapte Dr. Oetker
- 150 g de migdale mărunțite
- 1 cutie de compot de piersici jumătăți (masă scursă de circa 5oog)
- 100 ml de suc de portocale
Pregătire:
Laptele împreună cu frișca se fierb în clocot. Se ia oala de pe foc. Amestecând continuu cu telul, se toarnă grișul și se amestecă energic circa un minut. Apoi se lasă circa cinci minute în repaus, după care se mai amestecă o data energic. Se toarnă într-un bol și se lasă cel puțin trei ore sau, cel mai bine, peste noapte să se răcească. Migdalele se prăjesc până când se fac maro-aurii, într-o tigaie teflonată, fără grăsime, după care se lasă pe o farfurie să se răcească.
Sos:
Piersicile se lasă pe o sită să se scurgă bine. Trei jumătăți de piersici se usucă cu un șervețel și se taie în 12 cubulețe (de circa 2 x 2 cm fiecare). Pentru sos, restul de jumătăți de piersici se pasează împreună cu sucul de portocale.
Găluște:
Din grișul cu lapte se aleg cu ajutorul unei linguri 12 porții. În fiecare porție se înfige câte o bucată de piersică, apoi se formează o bilă/gălușcă. Găluștile se tăvălesc în migdalele prăjite și câte 3 găluște se așază pe câte o farfurie. Se garnisesc cu sos.