Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

Postat de Bucataras Medi in Legume pe 23 Ian 2011, 10:10

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

Sparanghelul se cultiva in mai toate regiunile din Europa Centrala si de Vest, in principal pentru proprietatile sale vindecatoare, dar si pentru gustul desavarsit, asemanator cu al conopidei, care il face o delicatesa.Leguma este extrem de gustoasa si nutritiva si se poate folosi la prepararea supelor, tocanitelor, budincilor si sosurilor. Dar, in principiu, bucatarii europeni recomanda consumul de sparanghel ca si garnitura la o friptura usoara, fara condimente, pentru a simti gustul bogat al legumei.Daca vei consuma sparanghel in mod constant vei observa ca vei pierde cateva kilograme, deoarece acest este un bun diuretic, dar elimina si toxinele din tubul digestiv. Consumat in salate sau ceaiuri, acesta ajuta la detoxifierea organismului si la slabit! Este insa interzis pentru cei care sufera de boli ale aparatului urinar!Sparanghelul contine vitamina B, K, A si C, acid folic, fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu si proteine. Complexul de vitamine B si fosforul ii confera proprietati stimulative si este folosit cu succes in cazul asteniilor, depresiilor, anemiei.Sparanghelul are uimitoarea proprietate de a proteja arterele si previne aparitia artrosclerozei si a bolilor de inima.

Este indicat consumul acestei legume si femeilor insarcinate, deoarece micsoreaza sansele de imbolnavire ale fatului.
Sub forma de ceai, sparanghelul este un foarte bun depurativ, adjuvant in curele de detoxifiere si slabire. Se prepara sub forma de infuzie: 3 lingurite de sparanghel la 250 ml apa. Ceaiul se bea dupa masa, cel putin 10 zile.Daca ceaiul nu este pe placul tau, poti consuma sparanghel in tot felul de mancaruri, care de care mai delicioase.
Sursa Culinar.ro.

Comentarii (6)

10.02.2011, 15:40

interesant n-am incercat niciodata sparanghel

16.02.2011, 15:13

imi place la nebunie

14.10.2011, 18:22

Este cam amandoua gatesc si eu des si ma las si servita

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs