Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI330
Retete

Desert prajitura festiva cu ciocolata si vanilie

In Prajituri la 23 Apr 2020

Pentru blat:       Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.     Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...

Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat

In Dulciuri la 21 Apr 2020

   Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.     Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins.     Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...

Desert tort cu mousse si jeleu de piersici

In Torturi la 3 Apr 2020

Pentru blat:         Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.      ...

Desert prajitura din albusuri si visine din compot

In Prajituri la 25 Mar 2020

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.      Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

In Piine la 24 Mar 2020

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem nevoie, in functie de tipul de faina folosit), iar peste apa turnam drojdia uscata si o mana buna de faina,...

Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

In Pui la 13 Mar 2020

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.      Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir,...

Desert tort teren de fotbal

In Torturi la 13 Mar 2020

Pentru blatul maro 1:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.      Oprim mixerul si in aluat...

Desert tort teren de fotbal 2

In Torturi la 13 Mar 2020

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.      Oprim mixerul si in...

Desert prajitura tricolora

In Prajituri la 1 Mar 2020

Pentru blat:       Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...

Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo

In Torturi la 9 Ian 2020

Pentru blat:     Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...

Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

In Torturi la 5 Ian 2020

Pentru Blat:      Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.      Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.      In...

Desert tort cu mousse straciatella, oreo si piure de zmeura

In Torturi la 5 Ian 2020

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...

Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

In Somon la 4 Ian 2020

    Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.     Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.     In acest timp...

Desert tort Oreo

In Torturi la 4 Ian 2020

Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.       Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...

Desert fursecuri pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 3 Ian 2020

       Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.       Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....

Desert tort profiterol

In Torturi la 3 Ian 2020

Pentru inceput pregatim cojile de profiterol:         Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam   faina (toata odata), amestecam energic cu...

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

In Prajituri la 3 Ian 2020

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.        Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...

Suc de rosii

In Conserve la 31 Oct 2019

 Spalam rosiile si le taiem in bucati marisoare, indepartam coditele si partea verde, apoi cu ajutorul unei masini de rosii obtinem sucul, separand semintele si cojile de zeama.     Sucul rezultat il punem la fiert, la foc mic pana se ingroasa, iar lichidul a scazut aproape un...

Gogosari si conopida in otet

In Conserve la 31 Oct 2019

 Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.      Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele".       Cand...

Ciuperci champignon cu vin alb si smantana

In Mancaruri de legume la 28 Aug 2019

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.      Intre timp curatam...

Salata cu piept de pui marinat cu sos barbeque

In Salate la 22 Aug 2019

      Pentru inceput de apucam de marinada.        Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut...

Desert prajitura aromata cu lapte si gris

In Prajituri la 13 Aug 2019

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.     Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...

Desert tort Castel

In Torturi la 6 Aug 2019

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.  ...

Paste cu branza sarata, cascaval si smantana

In Mancare copii la 27 Iul 2019

     Punem pastele la fiert in apa cu sare preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute).      Cand sunt aproape fierte, topim cascavalul intr-o tigaie sau ibric impreuna cu uleiul, iar peste, adaugam pastele fierte scurse de apa impreuna cu branza...

Inghetata de cirese

In Mancare copii la 26 Iul 2019

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem semintele, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat.     Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura...

Couscous cu banana si prune

In Mancare copii la 26 Iul 2019

Pentru inceput punem laptele la incalzit si cand aproape sa dea in clocot turnam peste cuscus si-l lasam la infuzat circa 10 minute. In acest timp observam ca acest gru dur, numit si cuscus absoarbe o mare parte din lapte.      Intr-un bol mai mic pisam banana cu o furculita si o...

Mini cheesecake cu oreo

In Mancare copii la 25 Iul 2019

   Crema de branza o mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam ouale, pe rand, mai mixam putin si la final incorporam in compozitie amidonul, smantana si un varf de cutit cu sare, omogenizam si lasam deoparte pana ne ocupam de forme.     Intr-o tava mare...

Biscuiti fragezi cu cacao

In Mancare copii la 23 Iul 2019

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si vanilia, pe urma adaugam oul si cacaua, omogenizam si la final faina cu praful de copt.      Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si putin moale.       Il intindem pe suprafata de lucru de grosime 6...

Budinca cu dovlecei si cartofi dulci

In Mancare copii la 23 Iul 2019

Pentru inceput curatam legumele de coaja, apoi le taiem cubulete. Le punem intr-un vas cu aburi pana se inmoaie (15-20minute). Daca nu aveti un vas cu aburi, fierbeti legumele, apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare.          Separat, intr-un bol,...

Inghetata Amarena

In Mancare copii la 16 Iul 2019

 Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi  dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic.     Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in...

Afisate 91 - 120 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]