Panna cotta cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 11 Feb 2010 | 10338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 ml frisca lichida naturala
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 10 g gelatina
  • vanilie
  • Sos de ciocolata
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata:

Frisca lichida  si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Ungem 3 cescute de cafea cu ulei si repartizam compozitia de panna cotta. Dam la rece pentru minim 2 ore.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se rastoarna pe platou si se toarna deasupra sosul de ciocolata.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Sarah Bernard