Bomboane marshmallow

de ana in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 5625 vizualizari

Bomboane marshmallow

 

nu au mai luat forma bomboanelor pentru ca am folosit pentru pasta marshmallow

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr amidon
  • 50 gr zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane marshmallow:

Batem albusurile circa 8 minute ,inainte de a va apuca de batut albusurile puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .

Cu mixerul mergand adaugati sarea ,gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia ,apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .Vom obtine o spuma densa si lipicioasa.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem un strat de zahar pudra amestecat cu amidon si turnam compoitia pe care o lasam 12 ore la temperatura camerei.

Eu in stadiul acesta am lasat-o .Dupa 12 ore am rulat-o si am invelit-on folie.Am pastrat-o la frigider pana am avut nevoie de ea.

Pentru cine vrea bomboane dupa cele 12 ore rasturnam aluatul pe masa( peste care am pus hartie de copt si zahar pudra  amestecat cu amidon ) si taiati in diferite forme ,apoi le tavaliti prin zahar pudra.

Fotoografie nu am .

Reteta este luata de aicuhttp://www.e-retete.ro/retete/marshmallow

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane marshmallow" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac