Ciorba taraneasca de iunie

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Iul 2021 | 4121 vizualizari

 

 Cu ce gasim si ce avem putem prepara o ciorbita gustoasa. Vara consider carnea optionala in ciorba. Dar pentru carnivorul din casa mai scap cate o bucatica doua !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 mana mazare verde
  • 3 zucchini
  • 4 cartofi noi
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 pahar bulion de rosii-preparat in casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 gr carne purcel/vacuta/pui-optional
  • 2 fire telina verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de iunie:

  1. Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun.
  2. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele.
  3. Cartofii si zucchini se taie cubulete.
  4. Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si ardei.
  5. Turnati deasupra 3 litri de apa. Acum se pune foaia de dafin si frunzele de telina tocate .
  6. Adaugati carnea, cartofii si mazarea. Sarati.
  7. Fierbeti 20 minute si incercati daca sunt bine patrunse legumele .
  8. Spre sfarsitull  fierberii, se pun dovleceii si usturoiul verde tocat, care au nevoie de putina preparare termica.
  9. La sfarsit se pune bulionul si se mai lasa 5 minute. Piperati.
  10. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat pe deasupra.
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Spre sfarsitull fierberii se pun dovleceii care au nevoie de putina preparare termica .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de iunie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de pui dreasă cu smântână