STEAKUM

de sorin in Porc, 17 Dec 2009 | 5283 vizualizari

COMENTARII (20)

Bucataras 1

18.12.2009, 01:01

am citit reteta de la a la z si . bine ai venit printre bucatarasi!

Bucataras 1

18.12.2009, 01:04

dar poza? daca o prepara careva sa trimita poza pe celebrul email

sorin 1

18.12.2009, 01:06

Multumesc!
Sper sa ne bucuram impreuna si de alte "gaselnite" culinare.

Bucataras 1

18.12.2009, 01:08

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:12

Michelle 1

18.12.2009, 20:59

ionix 1

18.12.2009, 21:09

buna, poate-s ignoranta dar nu stiu de vinurile alea mi se pare interesanta reteta si as vrea s-o fac... am o intrebare, ce vin cunosti care sa se incadreze la "orice vine rosu dulce, greu, usor caramelizat"?? adica ceva mai romanesc... lacrima lui ovidiu o fi bun??? astept raspuns...

ps: bine ai venit printre bucatarasi

sorin 1

19.12.2009, 07:13

Imi cer scuze, dar dupa 25 de ani de Diaspora (fata de Romania) nu mai stiu ce vinuri "circula" prin super-urrile din Romania. Sant aproape sigur insa, ca intr-un magazin precum Metro trebuie sa existe Marsala (este un vin spaniol, cred, "tivit" pentru gatit) - nici macar nu este f. scump - in Israel, care este o tara scupa, costa echivalentul a vreo 25 RON. Astept sa se faca o ora mai normala (e 7 dimineata) si voi telefona la prietenii mei din Romania pentru a ma informa ce vin romanesc ii poate fi echivalent. Pe curand..

ionix 1

19.12.2009, 10:18

multumesc mult de tot... as vrea sa-ncerc de Craciun... mi se pare interesant si cred ca si aspectuos ah, pai poate o fi si prin hypermarket si n-am vazut eu o sa ma uit mai bine... multumesc inc-o data

sorin 1

19.12.2009, 18:05

Ionix, n-am uitat ca iti sant dator un raspuns, legat de soiul vinului ideal pentru steakum si care poate fi gasit fara probleme in magazinele din Romania; tot sun, dar prietenii mei inca nu raspund.
Cat despre masa serii de Craciun, iti spun acelasi lucru pe care i-l spuneam, telefonic, celei mai bune prietene pe care o am in Romania - steakum este bestial de gustos, dar nu cred ca este un fel "falos" (pune caciulita pe "a"-ul cuvantului dintre ghilimele, sa nu intelegi alte minuni, tocmai in postul Craciunului); cred insa ca poate fi minunat pentru a-ti surprinde oaspetii care, desigur, "te vor calca" in zilele de sarbatoare.

sorin 1

19.12.2009, 20:48

Ionix, primul raspuns pe care l-am primit din Romania este "busuioaca de Bohotin". Este ceva in asta, dar putem gasi si ceva mai bun. Asteapta un strop.

ionix 1

19.12.2009, 21:29

oooo, prompt raspunsul tau... mersic mult... chiar sunt curioasa ce gust ar putea avea carnea cu smantana dulce, unt si vin... mersic mult... o sa revin sa vad ce ai mai scris...
apropo, am vazut c-ai fost prin Belgia si ai apucat sa gusti din mancarurile lor... eu am fost de vreo 2 ori cu treaba pe la Comisia Europeana si n-am gasit nimic belgian cred ca n-am stiut pe unde sa caut... cand ai timp poate-mi trimit un mesaj cu niste locuri unde as putea sa mananc bine-n Belgia... eu am fost in Brussels, Liege si Brugge... sunt locuri unde m-as muta cu mare drag
multumesc inc-o data...

sorin 1

20.12.2009, 20:44

Raspuns la intrebarile lui Ionix, imi cer scuze, cu un strop de intarziere, dar nu am reusit s-o fac de la servici - la noi, duminica este o zi obisnuita de lucru). "Lacrima lui Ovidiu", pe care il propui, poate fi folosit, in aceeasi masura cu "Busuioaca de Bohotin". Inteleg ca amandoua sant "desert" si sant rosee. Marsala si Porto sant rosu inchis (ca un Cabernet), si cremoase, cu consistenta mai "plina". Prietenul meu din Romania sustine ca in Romania exista Porto (banuiesc ca nu este tocmai ieftin), iar despre Marsala stia ca este un lichior, cred ca il numea Fernet Marsala (adevarul e ca daca asa este, eu m-as incumeta sa-l amestec cu unul dintre vinurile neaose, pentru culoare si "corp"

ionix 1

20.12.2009, 20:47

oh mersic... uite ca exact cand tu ai postat eu eram online... o sa-mi notez ce mi-ai scris aici si-o sa ma uit bine prin magazine saptamana viitoare...
multumesc mult de tot si scuze dac-am deranjat prea mult...

sorin 1

20.12.2009, 21:25

A fost de-a dreptu' o placere si o onoare.

ANCA 1

15.02.2010, 19:26

na, ca-l descopar si eu pe Sorin super retete, super explicatii.. bestial vinul Porto, dulce-dulce si te duce l-am savurat la mama lui acasa

ANCA 1

15.02.2010, 19:29

Ionix, soro, zi-mi ca ai facut friptura asta si cum a fost?

ionix 1

15.02.2010, 19:39

Ancaa, dap... l-am facut la soacra-mea... ideea e ca n-am folosit cantitatile alea... mi se pareau cam mari am folosit muschi de porc si orez simplu drept garnitura... eu si soacra am mancat destuuuuuuul mie mi-a placut... e un pic greut asa, de aia e bine sa mananci la pranz

ANCA 1

15.02.2010, 19:51

eh, bun si asa, greutz, din cand in cand

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 12:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara