Topchit ca la Moldova

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 6317 vizualizari

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

04.06.2010, 16:55

PAPÁRĂ s.f. 1. Mâncare preparată din felii de pâine (prăjită) presărate cu brânză și opărite în apă, în supă, în lapte etc. ♢ Expr. (Fam.) A mânca (o) papară sau papara (cuiva) sau a se alege cu o papară = a) a mânca bătaie sau a fi aspru certat; b) a fi învins (în luptă, într-o întrecere etc.) A face pe (sau din) cineva papară = a învinge, a distruge, a nimici pe cineva. A ști papara cuiva = a cunoaște felul aspru de a fi al cuiva, a fi avut de suferit de pe urma asprimii cuiva. A trage cuiva o papară = a) a bate pe cineva; b) a mustra aspru pe cineva. 2. (Reg.) Omletă (din ouă). [Var.: (reg.) păpáră s.f.] – Din bg. popara. - deci..in concluzie..am facut mancare cu nume..mister ..)))

ela 1

04.06.2010, 16:55

cum s-o numi,cum nu,dar m-a luat foamea trebuie sa o pun pe mama mea sa imi spuna cum se numeste

gaby_duceag 1

04.06.2010, 16:57

ela, da-mi tu o denumire de geniu "care este , "ca deja m-a obosit polemica numelui ))

Rocsi 1

04.06.2010, 20:11

o moldoveank in adevaratul sens al cuvantului

Sylvia 1

04.06.2010, 22:32

Gaby cele mai aromate bucate le-am mancat in Moldova in strachini traditionale, le vad sia cum in fata ochilor. Tot acolo am intalnit oameni dragi care si-au deschis sufletul ...am un feeling aparte pentru zona aceea, poate era si tinerea si inceputurile facultatii de vina

gaby_duceag 1

04.06.2010, 22:36

Sylvia, si mie imi place gustul bucatelor traditionale zonei. Atat mama, cat si soacra, gatesc excelent insa, mancarurile cu care suntem obisnuiti de-o viata. Eu sunt deschisa catre nou, sotul si familia mea, nu...asa ca rareori pot prepara ceva..ca nu fac numai pentru mine. Poate cand voi avea o bucatarie mai mare voi face si asta, dar momentan nu prea ..oricum mi-e groaza cand trebuie sa spal prin ea, e cosmarul meu )

cory 1

05.06.2010, 08:41

ce multe comentariii in jurul omletei.......la banat ii zice omleta, sau am mai auzit de scrob, jumarii....deci are diferite denumiri. dar e fantastica

gaby_duceag 1

05.06.2010, 09:05

OMLETĂ, omlete, s.f. Preparat culinar realizat din ouă desfăcute din coajă, bătute, apoi prăjite în tigaie fără a fi amestecate, având forma unei clătite pufoase; poate fi sărată sau dulce, plată (natur sau cu diferite ingrediente încorporate) sau rulată cu o umplutură la mijloc (o compoziție sărată, dulceață, fructe etc.), fiind servită ca preparat de mic dejun, ca antreu sau ca desert.

mena29 1

05.06.2010, 22:32

as manca o portie mare indiferent de cum se numeste,arata tare bine

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 15:28

cand vin la suceava te rog asa ceva sa-mi faci..................bun,bun...............5 furcu..............

gaby_duceag 1

07.06.2010, 15:39

hai mai Medi ca pot si mai mult ) nu vrei sa te risti? ))))

Sylvia 1

07.06.2010, 15:41

Gaby te inteleg perfect si eu am 2 mofturosi clasici dar nu las dupa ei gatesc ce imi trece prin minte si ii pun sa guste macar, se lasa apoi cuceriti. Cu spalatul de dupa sa nu vb si eu as vrea sa sar de operatiune cu 100 la ora daca ar fi posibil, sa nu mai vb dupa o cina cu 6 persoane la masa cosmarul meu ....mereu imi pun dupa un pahar generos de vin sa ma incurajeze sa trec la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza sarata