Desert tort cu crema de iaurt si piersici

de Tuxedo in Torturi, 6 Apr 2013 | 36092 vizualizari

 

Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara cautand idei :-) .

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi (40 in pachet)
  • o cutie de compot de piersici (750 gr)
  • 400 ml iaurt
  • 15 gr gelatina
  • o budinca de vanilie (Dr. Oetker)
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar (pentru budinca)
  • 150 gr zahar (pentru iaurt)
  • 200 ml risca (pentru ornat)
  • inimioare de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si piersici:

In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste).

Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.

O tragem de pe foc si adaugam gelatina, mixand foarte bine pana se incorporeaza.

Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile.

Scurgem zeama de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alata, dupa care le asezam intr-o forma detasabila, taindu-le la capete exact cat este de inalata forma.

Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.

Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.

Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore).

Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:

Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.

Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.

Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile , asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o forma de 24-26 cm

2

Se poate face si cu alte fructe din compot sau proaspete: cirese, visine, prune, portocale, mandarine, mango, capsuni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (33)

Tuxedo 1

03.06.2013, 15:20

georgiana, asa este, se face foarte repede! nu chiar in 2 minute

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 10:07

ce bunatate de tort

Bya Ralu 1

18.12.2013, 11:08

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

ieri la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt