
publicat la 25.08.2025
publicat la 22.08.2025
publicat la 22.08.2025
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Mere coapte la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute
Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza; Pune-le in slow cooker Crock-Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar; Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si...
Mancare de hribi la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute
Curata hribii, spala-i bine si taie-i bucati; Toaca usturoiul si ceapa verde marunt; Incinge uleiul si untul in vasul de aluminiu al lui slow cooker Crock-Pot 6 L Saute si adauga ciupercile, usturoiul, ceapa si cimbrul;...
Dulceata de pere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curata coaja, inlatura samburii si taie perele cubulete potrivite; Amesteca-le intr-un bol cu fresh-ul de lamaie si zaharul gelifiant si adauga-le in slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital ; Adauga...
Clafoutis cu prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in vasul de ceramica; Cu ajutorul unui mixer, bate bine ouale intregi, cu...
Chiftelute „orientale”, in sos rosu la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute
Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie; Incinge uleiul in vasul de aluminiu...
Ostropel de pui
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul. Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si...
Ciulama de pui
Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert. Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie. In tigaia incinsa punem untul sa se...
Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten
Clatite pufoase reteta Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor. Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid,...
Deliciu sanatos, de vara, cu afine
Pentru blat , oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu...
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure
Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase. Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de...
Inghetata de zmeura fara zahar
Pasam zmeura cu ajutorul blenderului si o transformam in piure Cu ajutorul unei strecuratori separam samburii din piureul de zmeura obtinut Pasam bine si bananele cu ajutorul unei furculite sau a blederului Amestecam piureul de banane cu sucul obtinut in urma separarii...
Gogosi la cuptor cu scortisoara
Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta, si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca...
Limonada cu ghimbir, fara zahar
Este foarte usor de preparat cu si fara blender, iar eu am preferat sa inlocuiesc zaharul din comert cu un produs mult mai sanatos, si anume indulcitorul Green Sugar. Acesta are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului. Recomand cu caldura acest produs! Tot...
Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara
Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este...
Friands cu nuci si zmeura
Intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor). Adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor....
Trigoane cu cascaval
Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu. Am...
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De aceea sunt completate de ritualuri folosite la parastase și la pomeniri, fiind astfel combinate cu...
Tarta cu miez de lapte
Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...
Reteta germana: Mar in foietaj
Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu...
Aluat de foietaj
Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra. Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina....
Topchit
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3...
Colacii nasului
Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta. Numarul colacilor difera, in functie de regiune: in unele zone se dau 2 colaci pentru cei 2 nasi, in timp...
Coaste de porc fripte pe gratar
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Sendvis cald cu crema de branza cu usturoi
Am facut un sendvis cald incercind sa schimb ceva ce devenise o obisnuinta. In loc sa ung feliile de paine cu unt, le-am uns cu crema de branza si usturoi. M-am inspirat cumva din reteta Sylviei de Croque Monsieur: Pentru inceput am pornit cuptorul si l-am setat sa se incalzeasca la 200 grade....
Sandvis cu crema de branza, nuci si busuioc
Am amestecat crema de branza cu miez de nuca, busuioc verde, sare si am stropit cu ulei de masline. Am uns feliile de paine cu crema obtinuta, am mai presarat cateva nuci si frunzulite de busuioc pentru un aspect mai apetisant si am rasnit putin chili pe deasupra.
Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc
Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul. Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper. Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat. Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...
Homar cu spanac și spumă de parmesan
Homarul este viu și are cleștii legați. Se leagă coada de capul homarului cu sfoară alimentară. Nu trebuie îndoită prea tare. Într-o oală se pune apa cu un praf de sare și când dă în clocot, se pune homarul în apa fierbinte și se acoperă cu un capac....
Ciolan cu varza a la Bierhaus67
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore. Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat; Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Crema de branza pe pita greceasca
Eu unul am inceput sa inlocuiesc untul cu crema de branza pufoasa pe sendvisuri pentru ca imi place si gustul mai mult, dar are si mai putina grasime. Si cum mi-a facut cu ochiul o pita greceasca intr-un supermarket, iata ca am inceput saptamina cu un sendvis simplusi delicios. Pita am...
Jemne - Pâinea mirilor
Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare...