Ciorba de peste

de Miha in Ciorbe, 21 Apr 2011 | 9604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capuri de crap si 2 bucati din trunchi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 1 cana suc de rosii
  • 500 ml bors acru (sau zeama de varza)
  • patrunjel si leustean
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Ceapa, ardeiul si gososarul se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la fiert in oala in care vom prepara ciorba. Se fierb 15-20 deminute, pana se inmoaie.

Exista si varianta in care legumele se calesc in ulei, apoi se acopera cu apa si se fierb.

Crapul se curata si se spala. Se scoate cu atentie osul patrat de la gat, altfel va provoca amareala la fierbere. Se scot si urechile. Se presara cu putina sare si se tine la rece pana se adauga in ciorba. Nu se tine in apa deoarece isi pierde gustul.

Cand legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii, borsul fiert in prealabil si bucatile de peste. Se fierbe 10-15 minute, nu mai mult, altfel se sfarama.

Se potriveste gustul de sare, se pune verdeata tocata marunt, se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se poate servi cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

adry88 1

06.05.2011, 11:11

iftimiemonica 1

18.05.2011, 11:18

am facut si eu ciorba de crap mi-a iesit SUPER o recomand din toata INIMA

Miha 1

18.05.2011, 21:15

Multumesc tuturor!

Monica, meritele sunt ale tale! Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)