Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI237
Retete

Chiftelute de dovlecei cu porumb SunFood

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2015

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte, apoi se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste ei si se lasa sa stea 10 minute, timp in care vor lasa destul de multa apa. Apoi se storc. Cartofii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica si se storc si acestia....

Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite

In Prajituri la 23 Iun 2015

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de...

Gem si sirop de capsuni

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2015

Fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o jumatate kg zahar la un kg fruct. Capsunile se amesteca cu zaharul pana cand zaharul se topeste si...

Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar

In Prajituri la 20 Iun 2015

Faina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Aluatul astfel obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider...

Cupcakes cu capsuni

In Prajituri la 17 Iun 2015

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta un amestec cremos. Se repartizeaza amestecul acesta in forme de briose in care am pus in prealabil cosulete de hartie, deasupra se pun bucatile de capsuni si se coc 25 minute in cuptorul preincalzit . Crema de branza se...

Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba

In Torturi la 3 Iun 2015

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand...

Rulouri cu crema de vanilie

In Prajituri la 27 Mai 2015

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu grija (sunt destul de fragile) si se lasa sa se raceasca.  Pentru crema, se pune laptele la...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 26 Mai 2015

Socata reteta bunicii Pentru prepararea socatei e nevoie de un borcan mare de 5 l, dar cum eu nu am asa ceva, am preparat socata in bidonul de apa plata. Mi se pare chiar o solutie mai buna si mai practica. Florile de soc se spala cu grija prin scufundarea intr-un vas cu apa. Se pun apoi in...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 25 Apr 2015

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (fulgii de cocos, macul, faina si praful de copt) si se toarna peste albusurile batute spuma....

Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata

In Dulciuri la 7 Apr 2015

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam...

Prajitura din albusuri si crema de lime

In Prajituri la 28 Mar 2015

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava  20/30...

Medalion de somon prajit

In Somon la 27 Mar 2015

Somonul se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se sareaza si pipereaza apoi se prajeste in ulei uncins. Se serveste stropit cu zeama de lamaie, alaturi de garnitura preferata si o salata.  Enjoy!

Milkshake cu banane si capsuni

In Bauturi la 25 Mar 2015

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului vertical si se mixeaza 3 minute pana cand bautura capata o consistenta spumoasa. Simplu, rapid, delicios, sanatos.   Enjoy!

Prajitura copilariei - foi cu miere si crema fina de vanilie cu unt, prajitura Albinita

In Dulciuri la 22 Feb 2015

Preparare  Prajitura copilariei - foi cu miere si crema fina de vanilie cu unt, prajitura Albinita Foi : Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea , laptele si bicarbonatul intr-un vas care se pune pe baie de aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei...

Gogosi americane - Donuts

In Dulciuri la 11 Feb 2015

Intr-un bol incapator se pune faina amestecata cu zaharul pudra, zaharul vanilat, praful de sare si drojdia uscata. Se amesteca cu o lingura, apoi se adauga ouale batute, coaja rasa de lime,untul moale si in final se adauga laptele caldut. Se omogenizeaza ingredientele, apoi se framanta aluatul...

Covrigei cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2015

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de...

Ciorba de burechite

In Ciorbe la 27 Ian 2015

Din ou si faina se face un aluat de taietei, care se intinde intr-o foaie subtire dreptunghiulara. Cantitatea de faina e relativa si depinde de marimea oului folosit. Aluatul trevuie sa fie mai tare si vartos, sa nu fie lipicios ci usor de intins. Carnea se amesteca cu ceapa tocata fin,...

Desert tort Kilimanjaro

In Torturi la 24 Ian 2015

Bla t: Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se spumeaza pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se amesteca, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile,...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 22 Ian 2015

Drojdia se amesteca cu laptele cald si se lasa deoparte pana incepe sa se umfle. Intr-un vas incapator se pune faina, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, untul topit si uleiul, galbenusurile de ou si in final se adauga maiaua (laptele amestecat cu drojdie). Se amesteca toate...

Coji de portocale confiate

In Dulciuri la 21 Ian 2015

Portocalele si lamaile trebuie obligatoriu spalate inainte de folosire. Eu le spal cu partea dura a unui burete de vase. Eu am adunat intr-un vas in frigider coji timp de cateva zile. Cu o zi inainte de a ne apuca de treaba, cojile trebuie puse intr-un vas cu apa rece. Apa se schimba la 3-4 ore....

Tort stea

In Torturi la 18 Ian 2015

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu...

Placinta cu spanac si branza

In Dulciuri la 3 Dec 2014

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 1 lingurita apa calda si se lasa sa creasca.  Separam albusul de galbenus de la un ou ( galbenusul se foloseste pentru uns deasupra ) si il amestecam cu uleiul, apa minerala si iaurtul. Adaugam si drojdia crescuta si amestecam...

Cozonac floare cu rahat

In Dulciuri la 30 Noi 2014

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora....

Chec cu lamaie si afine

In Dulciuri la 4 Noi 2014

Mai intai se pregateste o forma de guguluf care se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.  Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga apoi pe rand ouale intregi si se mixeaza bine. Se rade coaja unei lamai, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt alternand cu...

Brownie cu alune caramelizate

In Prajituri la 10 Oct 2014

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata,...

Placinta/pizza cu carne tocata, ciuperci, cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2014

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa...

Tunel cu branza si visine

In Prajituri la 21 Sep 2014

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat compact dar destul de moale. Se imparte in 2 bucati (in functie de tavile folosite).. Fiecare bucata se intinde intr-o forma dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina, sau doar tapetata cu hartie de copt. Eu am ales...

Pariziene cu varza

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2014

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa...

Mancare de fasole galbena cu pulpe de pui

In Mancaruri cu carne la 17 Sep 2014

In cele doua linguri de ulei de masline se caleste ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si morcovul ras. Se toarna cam doua cani de apa si se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in bucati. Se lasa la fiert pana se inmoaie fasolea. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, usturoi zdrobit si se...

Desert cornulete bicolore

In Prajituri la 15 Sep 2014

Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle.  Intr-un vas mai incapator de pune faina, zaharul, vanilia, ouale batute si se amesteca. Se adauga laptele cu drojdia, apoi...

Afisate 151 - 180 din 542 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]