Marul se curata si se da prin razatoare.
Se amesteca marul cu zaharul si se freaca putin, apoi adaugam faina bicarbonatul stins in otel, si nuca .
Compizitia se pune intr-o tava pe care am tapetato margarina si faina si se lasa la copt 45- 50 minute pana se inchide la culoare ....
Cartofii se pun la fiert in coaja .
Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie.
Dupa ce s-au racit cartofi se curata de coaja se taie cubulete , si se adauga peste ceapa .
Se adauga boiaua sare piper vegeta .
Se ia de...
Ouale se bat bine peste care se adauga ceapa taiata marunt ardeiul tocat si el baconul taiat julie , sare piper dupa gust , si se pune la prajit .
Cascavalul se preasara deasura cand este calda .
Se desprind frunzele de pe varza si daca este prea sarata se desareaza printr-un jet de apa.
Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit cu morcovul.
Ghebele se toaca marunt si se adauga peste legume
Se amesteca 2 3 minute si se...
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte .
A doua zi se da in fiert 10 minute si se arunca prima apa .
Punem fasolea la fiert in a 2 apa .
Legumele le taiem cubulete si le punem putin la calit .
Ciupercile le taiem julie si le adaugam peste fasole, la fel si legumele si restul...
Carnatul, carnea, cabanosul si slanina se taie cubulete nu foarte mici si se pun la prajit.
Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne .
Adaugam usturoiul, sarea, piperul dupa gust, vinul si lasam 5 minute sa se inabuse.
Peste care adaugam bulionul , apa si cimbrul lasam sa scada.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja .
Dupa ce s-au fiert se curata si se taie cubulete .
Intr-un bol se pun 3 linguri de mustar cu uleiul si se freaca cu o lingura de lemn pana devine compozitia ca o maioneza.
Peste cartofi punem maslinele ceapa taiata julie si sosul de mustar...
Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare .
Intre timp taiem ardeii cubulete si ii punem la prajit in uleiul incins.
Dupa circa 5 minute adaugam otelul si zaharul si lasam la foc mic pana se inmoaie.
La sfarsit adaugam si catelul de usturoi dar il lasam foarte putin apoi il scoatem ....
Galbenusurile se mixeaza cu margarina si jumatate din cantitatea de zahar .
Restul de zahar se pune intr-o cratita la foc mic. Cand s-a caramelizat se adauga nucile, apoi se adauga mixul de oua. Se mai lasa pe foc circa 5 minute .
Foile de napolitata se umplu cu crema obtinuta .
Castravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica ,
Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita .
Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si mixul dupa gust .
Crema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte .
Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si punem si cea de a 2 foaie .
Ornam cu zahar pudra .
Se aseaza un rand de tortilla , apoi ceapa tocata marunt, patrunjelul, maslinele, sare, piper, fasolea si din nou tortilla si restul ingredientelor .
La sfarsit adaugam cascavalul ras si dam la cuptor 10 15 minute .
Blatul
Se mixeaza ouale cu zaharul peste care se pune drojdia . Treptat se adauga laptele si faina cat cuprinde. Se formeaza un aluat destul de moale care il intindem intr-o tava. Lasam alatul sa creasca circa 15 minute , intre timp ne ocupam de compozitie .
Taiem cubulete mici toate...
Cartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine.
Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios.
Intr-o tigaie mica punem pesmetul si 4 linguri de zahar si caramelizam pana prinde o culoare aurie....
Fierbeti untul cu apa , apoi turnati dintr.o data faina si varful de sare.
Bateti amestecul cu lingura de lemn la foc mic pana se desprinde de pe peretii vasului.
Lasati aluatul sa se odihnesca 10 minute.
Dupa aceea adaugati ouale amestecand incontinu astfel incat sa devina un alut...
Blatul
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din cantitatea de zahar .
Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar .
Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina .
Se da la...
Pieptul de pui se taie feli subtiri si se bate putin .
Se bat ouale cu sare piper si apa .
Se da fiecare felie pe rand prin faina , ou, cascaval ras si pesmet , apoi se pune la prajit in uleiul incins .
Carnea se taie cubulete si se pune la calit in uleiul incins .
Ceapa se curata se taie marunt se freaca cu vegeta si se adauga peste carne.
Morcovul se curata se taie rondele si se adauga si el.
Ardeiul se taie clinuri si se adauga aproape la sfarsit impreuna cu sucul de rosii si...
Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot .
Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos.
Frisca se bate separat cu zaharul vanilat.
Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot....
Se fierb pastele si se lasa sa se raceasca.
Rosiile se taie cubulete impreuna cu castravetele se presara putina sare si se lasa la scurs.
Telemeaua se taie si ea bucatele mici.
Baconul se taie si el julien .
Oul se taie cubulete
Dupa ce pastele s-au racit se adauga rosiile cu...
Dupa ce am lasat foietajul la dezghetat 10 minute il intindem pe planul de lucru.
Taiam fasii de circa 5 cm latime si 10 cm lungime .
Luam pe rand si le sucim putin , apoi le asezam intr-o tava care am acoperit-o cu foaie de copt si unsa cu ulei.
Peste ele punem cu pensula oul , sarea si...
Spaghete carbonara, reţetă clasica
Spaghetele se fierb al dente (adica nu foarte fierte).
Baconul se taie julie si se parpaleste in uleiul incins .
Dupa ce s-au fiert pastele se scurg de apa si se adauga peste bacon.
Oualele le batem bine cu telul si adaugam peste paste ,...
Ciupercile se scurg de apa si se pun la calit in uleiul incins.
Ceapa se curata si se taie julie apoi se pune peste ciuperci.
Usturoiul se toaca marunt si se adauga peste ciuperci.
Se asezoneaza cu sare piper si se lasa circa 15 minte la foc mic .
Cand este gata se presara o ploaie...
Salata dupa spalare o taiem sau rupem fasi dupa preferinta si o lasam sa se usuce.
Catravetele impreuna cu rosiile taiate cubulete fara miez le lasam sa scurga de zeama cu putina sare .
Ceapa o taiem rondele.
Painea o taiem cubulete si o lasam la cuptor circa 10 minute.
Pieptul de pui...
Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem.
Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare....
Se scoate carnea din carnati si se face piftelute (Sau se lasa carnatii normal si se taie cubulete) .
Se incinge uleiul si se pun la prajit , peste care adaugam ceapa .
Se adauga si ciupercile si se soteaza 5 minute .
Se adauga mustarul , smantana si 4 linguri de apa .
Se...
Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .
Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.
Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute...
Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri.
Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul...
Apa se pune la fiert cu sare pentru spaghete, cand da in fiert se adauga si pastele intregi si se fierb al dente .
Intr-o tigaie se pune tonul putin la calit in uleiul de la el si se adauga smantana si piperul.
Pastele scurse in prealabil se pun peste ton si se lasa un minut sa se inabunse,...
Blatul
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute.
Crema
Amestecam galbenusurle cu...
Prajitura de post cu nuca
Marul se curata si se da prin razatoare. Se amesteca marul cu zaharul si se freaca putin, apoi adaugam faina bicarbonatul stins in otel, si nuca . Compizitia se pune intr-o tava pe care am tapetato margarina si faina si se lasa la copt 45- 50 minute pana se inchide la culoare ....
Cartofi taranesti
Cartofii se pun la fiert in coaja . Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie. Dupa ce s-au racit cartofi se curata de coaja se taie cubulete , si se adauga peste ceapa . Se adauga boiaua sare piper vegeta . Se ia de...
Omleta taraneasca
Ouale se bat bine peste care se adauga ceapa taiata marunt ardeiul tocat si el baconul taiat julie , sare piper dupa gust , si se pune la prajit . Cascavalul se preasara deasura cand este calda .
Sarmale de post cu ghebe
Se desprind frunzele de pe varza si daca este prea sarata se desareaza printr-un jet de apa. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie marunt si se pune la calit cu morcovul. Ghebele se toaca marunt si se adauga peste legume Se amesteca 2 3 minute si se...
Ciorba de fasole cu pleurotus
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte . A doua zi se da in fiert 10 minute si se arunca prima apa . Punem fasolea la fiert in a 2 apa . Legumele le taiem cubulete si le punem putin la calit . Ciupercile le taiem julie si le adaugam peste fasole, la fel si legumele si restul...
Tochitura
Carnatul, carnea, cabanosul si slanina se taie cubulete nu foarte mici si se pun la prajit. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne . Adaugam usturoiul, sarea, piperul dupa gust, vinul si lasam 5 minute sa se inabuse. Peste care adaugam bulionul , apa si cimbrul lasam sa scada.
Salata de cartofi in sos de mustar
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja . Dupa ce s-au fiert se curata si se taie cubulete . Intr-un bol se pun 3 linguri de mustar cu uleiul si se freaca cu o lingura de lemn pana devine compozitia ca o maioneza. Peste cartofi punem maslinele ceapa taiata julie si sosul de mustar...
Tagliatele in agro dolce
Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare . Intre timp taiem ardeii cubulete si ii punem la prajit in uleiul incins. Dupa circa 5 minute adaugam otelul si zaharul si lasam la foc mic pana se inmoaie. La sfarsit adaugam si catelul de usturoi dar il lasam foarte putin apoi il scoatem ....
Prajitura cu foi de napolitana
Galbenusurile se mixeaza cu margarina si jumatate din cantitatea de zahar . Restul de zahar se pune intr-o cratita la foc mic. Cand s-a caramelizat se adauga nucile, apoi se adauga mixul de oua. Se mai lasa pe foc circa 5 minute . Foile de napolitata se umplu cu crema obtinuta .
Sos Tzatziki
Castravetele se spala si se da prin razatoarea cea mai mica , Se pune cu putina sare la scurs intr-o sita . Dupa ce s-a scurs de apa adaugam smantana , usturoiul pisat, sarea,piper si mixul dupa gust .
Cremsnit
Crema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si punem si cea de a 2 foaie . Ornam cu zahar pudra .
Nachos
Se aseaza un rand de tortilla , apoi ceapa tocata marunt, patrunjelul, maslinele, sare, piper, fasolea si din nou tortilla si restul ingredientelor . La sfarsit adaugam cascavalul ras si dam la cuptor 10 15 minute .
Pizza Casei
Blatul Se mixeaza ouale cu zaharul peste care se pune drojdia . Treptat se adauga laptele si faina cat cuprinde. Se formeaza un aluat destul de moale care il intindem intr-o tava. Lasam alatul sa creasca circa 15 minute , intre timp ne ocupam de compozitie . Taiem cubulete mici toate...
Gomboti cu prune( by Laura )
Cartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine. Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios. Intr-o tigaie mica punem pesmetul si 4 linguri de zahar si caramelizam pana prinde o culoare aurie....
Profiterol cu crema de vanilie
Fierbeti untul cu apa , apoi turnati dintr.o data faina si varful de sare. Bateti amestecul cu lingura de lemn la foc mic pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasati aluatul sa se odihnesca 10 minute. Dupa aceea adaugati ouale amestecand incontinu astfel incat sa devina un alut...
Tort cu trei creme
Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din cantitatea de zahar . Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar . Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina . Se da la...
Snitel Florentin
Pieptul de pui se taie feli subtiri si se bate putin . Se bat ouale cu sare piper si apa . Se da fiecare felie pe rand prin faina , ou, cascaval ras si pesmet , apoi se pune la prajit in uleiul incins .
Tocanita de porc cu legume
Carnea se taie cubulete si se pune la calit in uleiul incins . Ceapa se curata se taie marunt se freaca cu vegeta si se adauga peste carne. Morcovul se curata se taie rondele si se adauga si el. Ardeiul se taie clinuri si se adauga aproape la sfarsit impreuna cu sucul de rosii si...
Tort cu iaurt
Se pune gelatina intr-o cana peste care adaugam zeama din compot . Iaurtul se pune intr-un vas impreuna si 300 gr zahar zaharul vanilat si se mixeaza pana devine spumos. Frisca se bate separat cu zaharul vanilat. Gelatina se dizolva la foc mic , dar nu trebuie sa dea in clocot....
Salata cu paste
Se fierb pastele si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie cubulete impreuna cu castravetele se presara putina sare si se lasa la scurs. Telemeaua se taie si ea bucatele mici. Baconul se taie si el julien . Oul se taie cubulete Dupa ce pastele s-au racit se adauga rosiile cu...
Saleuri cu chimen
Dupa ce am lasat foietajul la dezghetat 10 minute il intindem pe planul de lucru. Taiam fasii de circa 5 cm latime si 10 cm lungime . Luam pe rand si le sucim putin , apoi le asezam intr-o tava care am acoperit-o cu foaie de copt si unsa cu ulei. Peste ele punem cu pensula oul , sarea si...
Spaghete carbonara, reţetă clasica
Spaghete carbonara, reţetă clasica Spaghetele se fierb al dente (adica nu foarte fierte). Baconul se taie julie si se parpaleste in uleiul incins . Dupa ce s-au fiert pastele se scurg de apa si se adauga peste bacon. Oualele le batem bine cu telul si adaugam peste paste ,...
Sote de ciuperci
Ciupercile se scurg de apa si se pun la calit in uleiul incins. Ceapa se curata si se taie julie apoi se pune peste ciuperci. Usturoiul se toaca marunt si se adauga peste ciuperci. Se asezoneaza cu sare piper si se lasa circa 15 minte la foc mic . Cand este gata se presara o ploaie...
Salata de pui cu crutoane
Salata dupa spalare o taiem sau rupem fasi dupa preferinta si o lasam sa se usuce. Catravetele impreuna cu rosiile taiate cubulete fara miez le lasam sa scurga de zeama cu putina sare . Ceapa o taiem rondele. Painea o taiem cubulete si o lasam la cuptor circa 10 minute. Pieptul de pui...
Tort de capsuni
Spalam capsunile si le taiem cubulete . Intr-o tava in punem zaharul , untul, capsunile si le dam la foc mic pana se face un fel de gem. Blatul . Separam gabenusurile de albusuri si frecam galbenusirile cu zaharul pana devine o crema. Separat batem albusurile spuma cu un varf de sare....
Ciuperci si carnati la cuptor
Se scoate carnea din carnati si se face piftelute (Sau se lasa carnatii normal si se taie cubulete) . Se incinge uleiul si se pun la prajit , peste care adaugam ceapa . Se adauga si ciupercile si se soteaza 5 minute . Se adauga mustarul , smantana si 4 linguri de apa . Se...
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta
Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde . Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra. Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute...
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert in coaja cu putina sare circa 25 minute. Dupa fierbere se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa racire se curata si se taie rondele de circa 7 centimetri, nu foarte subtiri. Morcovul se curata si se taie rondele. Carnea tocata se pune la prajit la foc mic, cu morcovul...
Spaghete cu ton si smantana
Apa se pune la fiert cu sare pentru spaghete, cand da in fiert se adauga si pastele intregi si se fierb al dente . Intr-o tigaie se pune tonul putin la calit in uleiul de la el si se adauga smantana si piperul. Pastele scurse in prealabil se pun peste ton si se lasa un minut sa se inabunse,...
Tort "La Multi Ani!"
Blatul Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga albusurle batute bine spuma cu un varf de sare. Peste compozitie se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt se da la cuptor circa 30 minute. Crema Amestecam galbenusurle cu...