publicat la 28.12.2015
publicat la 28.12.2015
publicat la 03.12.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite Brasovene
Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa . Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si...
Ciulama de pui
Eu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel procedam si cu ceapa verde, iar cea uscata o taiam cat mai marunt. Dupa ce s-a prajit putin adaugam...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate...
Oua umplute cu pateu si ton
Se fierb ouale si se taie in jumatate. Jumatatea din ele le vom face cu pateu astfel: galbenusurile se amesteca cu pateul, putina sare, piper si jumatate din cantitatea de maioneza, apoi umplem ouale. Restul de galbenusuri se amesteca in blender cu tonul, maioneza ramasa si...
Ciorba de perisoare si carne de porc
Morcovul se taie rondele, ceapa marunt,la fel si telina si ardeiul si se pun la fiert.Se adauga si bucata de carne intreaga. Cand sunt apropate fierte ne pregatim sa facem perisoarele. Carnea se amesteca cu sare, piper si gris. Se pun la fiert in continure cu legumele si orezul. Cand...
Salata Boeuf
Sa incepem prin a fierbe morcovul curatat, telina si carnea de porc. Intre timp fierbem aparte si cartofii. Dupa ce s-au fiert toate legumele si carnea incepem prin a le toca cat de marunt se poate. Tocam si ardeiul si gogosarii si amestecam cu putina sare, piper, delicat dupa gust. La sfarsit se...
Friptura de porc
Carnea de porc se taie felii subtiri si se aseaza intr-o tava, de asemenea si carnatul. Se preasara pe rand condimentele, sarea, piperul, foile de dafin, vinul, uleiul, telina taiata bucati cat mai mari si usturoiul taiat rondele . Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...
Salata de cartofi cu morcov
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert. Dupa fierbere se dau la rece. In prealabil taiem ceapa uscata julienne si o frecam cu putina sare, castravetii ii taiem rondele, la fel si ceapa verde. Morcovul fiert si el odata cu cartofii il taiem rondele. Ingrediente de...
Spaghete cu sos de rosii
Se pune apa la fiert cu sarea, apoi se adauga spaghetele. Dupa fierbere se scurg si se adauga sosul de rosii din reteta precedenta ( http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-rosii-45643.html ). Deasupra se presara o ploaie de patrunjel, daca doriti se poate pune si parmezan.
Sos de rosii
Rosiile se dau prin blender, astfel formandu-se o pasta. In prealabil se prajeste catelul de usturoi, se scoate, se adauga pasta de rosii, oregano, sare piper si se da la foc mic circa 45 minute. Sosul se poate folosi la pizza paste, etc .
Tort cu Nuttela si nuca de cocos (Torta con Nuttela e noce di cocco)
Se freaca ouale cu zaharul pana se fac spuma. Treptat adaugam uleiul, faina si faina de cocos. Se bate cu mixerul la viteza mica pana devine pufos, apoi adaugam cate un pic din lapte si la sfarsit drojdia . Intr-o tava tapetata cu faina se adauga aluatul si deasupra se toarna Nuttela topita in...
Salata de cartofi
Cartofii se fierb in coaja cu putina sare, se lasa la racit se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie julienne si se freaca cu putina sare. Castravetele se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosia se taie cululete mici si se scurge se zeama, mozzarella de asemenea se scurge de zeama si...
Pizza Mista Rosa (pizza mixta rosie )
Blatul: se amesteca manual sau cu mixerul toate ingredinetele. Aluatul nu trebuie sa fie maleabil, nu foarte tare si se lasa 30 minute la crescut. Intre timp taiem cubulete rosiile, vinetele (prajite in prealabil cu sare oregano si un catel de usuroi ), ciupercile calite si ele in...
Frittura di pesce (friptura de peste )
Fructele de mare se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins (eu am ales deja cele curatate ). Se scot pe un servetel pentru a absoarbe uleiul in exces. Se serveste cu salata verde si lamaie .
Kinder Pingui
Se separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza apoi pe rand la viteza mica laptele, uleiul si la final se adauga mierea....
Salata de pui
Se toaca marunt ardeii si ceapa. Rosile se taie in 2 sau se pot pune intregi. Se adauga maslinele fara samburi si castravetele. Separat se fac crutoanele dn paine si pieptul de pui se face pe gratar. Se pun peste salata taiat cubulete, dar doar dupa racire. La fel si crutoanele . Se...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca manual sau folosind mixerul de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina si coaja de lamaie . Se formeaza un aluat moale dar sa nu fie lipicios. Pe o...