publicat la 08.05.2019
publicat la 08.05.2019
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Prazul
Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland. Este bogat în vitamina C, B 6 , fier şi magneziu.Tonic al sistemului nervos, ajuta la digestie şi...
Fasolea uscata
Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar” pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina....
Vinetele
Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. Vinetele contin multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in...
Spanacul
Spanacul fiert are proprietăţi tonifiante si remineralizante. Astenia de primăvară poate fi prevenită cu ajutorul spanacului, spun nutriţioniştii. Şi pe bună dreptate, dacă ne gândim la vitaminele şi mineralele pe care ni le oferă cu...
Rodia
Sucul de rodie conţine o concentraţie de antioxidanţi mai mare decât orice alt suc de fructe, ceai sau vin roşu. In plus, se spune ca un pahar de suc de rodie are acelaşi efect asupra organismului ca acela pe care îl are o pastilă de Viagra :)) Utilizări culinare După...
Instrument de maruntit usturoi
Este un mic aparat din plastic, in care intra cam o jumatate de capatana de usturoi. Cateii de usturoi se pot pune intregi sau feliati, daca sunt mai mari. Se insurubeaza capacul, apoi se invarte pana se marunteste usturoiul. E foarte usor de folosit si foarte usor de curatat.
Sfecla rosie
Sfecla rosie isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de pregatire . Continutul de potasiu este mai mare decat la drojdia de bere. Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si ajuta ficatul sa elimine grasimile depozitate. In sfecla...
Cum facem sa nu se umezesca sarea in bucatarie?
Vi s-a intamplat ca sarea din solnita sa se umezesca din cauza aburilor din bucatarie? Cateodata e chiar enervant, nu? :) Ei bine, am vazut la restaurantele din Venetia, unde este tot timpul umezeala in aer, din cauza mediului si a apei care se afla peste tot. In recipientul cu sare de...
Aroma proaspata din bucatarie
Am gasit la Mega Image ghivece cu plante aromatice proaspete, de senzatie! In bucatarie este un aer deosebit si o aroma proaspata toata ziua. Nu mai zic de mancaruri, care sunt si mai gustoase cu crengutele proaspete si verzi. Eu am gasit cu cimbru si menta si acum pandesc rozmarinul si...
Dressinguri pentru salate
Nu ocoliti salatele! Se prepara rapid si simplu, in cele mai diverse moduri, din legume crude sau fierte, din frunze crocante, fructe aromate, paste, carne sau peste. Secretul consta in dressing. Chiar si atunci cand sunteti in criza de timp, un amestec colorat din frunze de salata aisberg,...