RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE1000
PRIETENI143
Retete

Desert cozonaci moldovenesti

In Dulciuri la 23 Apr 2017

Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu zahărul, laptele cald și puțină făină, după care se lasă la crescut, la un loc călduț. Separat,...

Desert pascuta cu branza dulce

In Dulciuri la 20 Apr 2017

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit. Peste foaie, se toarnă următoarea compoziție: Se amestecă foarte bine brânza dulce...

Desert pasca cu smantana

In Dulciuri la 19 Apr 2017

Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie, ulei (unt/untură), lapte, vanilie, esență de rom și se lasă la dospit. Când este gata, se...

Drob de champignons

In Mancaruri de legume la 18 Apr 2017

Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele. Amestecăm ciupercile...

Aperitiv oua rosii

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2017

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri...

Sandwich amuzant

In Sandvisuri la 14 Apr 2017

Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...

Aperitiv buburuze umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2017

Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...

Placinte cu varza

In Mancaruri de post la 8 Apr 2017

Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine...

Taietei cu cartofi

In Mancaruri de post la 5 Apr 2017

Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se rumenească. În puré se adaugă și uleiul în care s-a prăjit ceapa. Se fierb...

Coltunasi cu cartofi

In Mancaruri de post la 5 Apr 2017

Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul...

Afisate 991 - 1000 din 1000 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]