Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios:
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat....
Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii.
Se adaugă puțină apă caldă, în...
Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.
Se spală roșiile, se crestează ușor la suprafață și se opăresc timp de 2-3 minute,...
Pieptul de pui se spală și se fasonează.
Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă.
Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu...
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.
Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...
Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos și oul.
Se amestecă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă...
Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină.
Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...
Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.
Între timp, se prepară sosul.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește.
Se spală ardeiul iute și se taie rondele.
Se toarnă...
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.
Se spală roșiile cherry și se zvântă.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...
Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...
Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...
Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 l de apă. Când se formează spumă, se culege...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”.
Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc.
Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă.
Se curăță...
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...
Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat.
Se continuă...
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj).
Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte.
Se spală ardeii grași mini...
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert, cu ceapa întreagă și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Se mai adaugă...
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...
Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze...
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.
Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă.
În carnea tocată de porc se adaugă:...
Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.
Între timp se mixează untul, cam 2 minute.
Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...
Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul.
Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol.
Se adaugă sosul...
Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact...
Carnea se fasonează, se spală bine (ca să nu mai rămână fragmente de oase) și se pune la fiert cu apă rece, mai întâi la foc iute și apoi, la foc mediu. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Se adaugă apă caldă, atunci când scade prea mult....
Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui.
Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire.
Se spală...
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă.
Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate...
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html
Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere.
Se pun câte 2-3...
Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios: Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat....
Pizza Feliciana
Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii. Se adaugă puțină apă caldă, în...
Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane
Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se spală roșiile, se crestează ușor la suprafață și se opăresc timp de 2-3 minute,...
Piept de pui cu mustar si portocale, la punga
Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă. Se adaugă uleiul de măsline în muștar și se omogenizează, după care se ung cu...
Desert bezele Panda
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură. Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...
Aperitiv placinta cu branza sarata si marar
Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos și oul. Se amestecă mai întâi ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă...
Desert clatite japoneze
Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...
Penne cu sos Arrabbiata
Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se curăță, se spală și se mărunțește. Se spală ardeiul iute și se taie rondele. Se toarnă...
Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile,...
Desert bezele cu nuca de cocos
Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...
Desert pandispan pufos cu nectarine
Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...
Bors de legume, cu loboda si leustean
Dacă se folosesc legume din congelator (așa cum am făcut eu) se scot din timp, mai ales mazărea, ca să se decongeleze natural. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 l de apă. Când se formează spumă, se culege...
Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc. Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă. Se curăță...
Aperitiv budinca sarata, cu ardei copti, telemea si rosii cherry
Ardeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. În 3/4 din...
Desert chec cu nuci si merisoare
Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...
Salata Rio Mare, cu cus-cus
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte. Se spală ardeii grași mini...
Supa de rosii cu taitei lenesi (turnatei)
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert, cu ceapa întreagă și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Se mai adaugă...
Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc în câteva ape și apoi se lasă în...
Budinca de paste, cu branza dulce si stafide
Pastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se scurg de apă, se adaugă esență de rom, se amestecă și se lasă astfel, ca să se aromatizeze...
Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă. Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se...
Mini rulouri din carne tocata de porc, in bacon, cu cartofi natur
Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă. În carnea tocată de porc se adaugă:...
Desert tortul Fructele marii
Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt
Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează untul, cam 2 minute. Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...
Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine
Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...
Paste cu pesto si cascaval
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul. Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol. Se adaugă sosul...
Chifle aperitiv cu mozzarella
Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact...
Supa de vita, cu arpacas
Carnea se fasonează, se spală bine (ca să nu mai rămână fragmente de oase) și se pune la fiert cu apă rece, mai întâi la foc iute și apoi, la foc mediu. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Se adaugă apă caldă, atunci când scade prea mult....
Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana
Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui. Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire. Se spală...
Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate...
Desert crema de mascarpone cu fructe, la pahar
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere. Se pun câte 2-3...