publicat la 26.05.2017
publicat la 26.05.2017
publicat la 25.05.2017
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv cartofi natur
Se spală cartofii, se curăță de coajă și apoi se taie cubulețe. Se pun la fiert în apă rece, cu o linguriță de ulei. Când încep să dea în clocot, se adaugă un praf de sare. Se lasă la fiert pentru 25 minute. După ce au fiert, se strecoară și se transferă...
Aperitiv chiftelute de branza (sarata, de capra)
Brânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se scot pe șervețele se hârtie. Se servesc împreună cu smântâna sau iaurtul,...
Aperitiv oua de Pasti romanesti
Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de culesul frunzulitelor si a florilor. Ouale s-au uscat deja, asa ca putem sa ne punem la treaba! ...
Aperitiv cartofi fripti cu parmezan si usturoi
Preincălzește cuptorul. Se va unge o hârtie pergament, cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, se pot pune cartofii tăiați cubulețe și spălați; deasupra se adauga cele două linguri de ulei de măsline, parmezanul ras și usturoiul mărunțit. Se...
Oua umplute - romanesti
Se fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua linguri de smantana. Se prepara pasta pentru oua umplute, din galbenusurile bine fierte si amestecand...