Postat de RuxyRux in Cu de toate pe 11 Apr 2013 | 14746 vizualizari
Interesant si instructiv.
Sper sa fie de ajutor
Partea ”Nu va apucati de cozonac atunci cand sunteti suparati, stresati, fara chef”, e cea mai instructivă!
Panacrisule drag...stii tu ce stii )
Ruxy
Cat m=a obsedat pe mine cozonacul asta caruia-i da umplutura pe dinafara.Asa imi place sa fie cozonacul.
Eu nu am cine stie ce experienta in ce priveste aluaturile dospite si mai ales in privinta cozonacului.
De obicei o am pe mama care sa ma indrume cand aleg sa fac asa ceva.
Mama imi spunea insa ca e important sa nu pui prea mult zahar in aluat,altfel nu va creste suficient de mult,dar vad ca tu spui ca e nevoie de 500 g zahar pentru 1 kg faina.Pare mult.
Pupici si multumiri pentru sfaturile pretioase
Foarte bune sfaturi! De regula eu tin cont de aproape toate. Exista si un dar: Traiasca masina de facut paine! Ea framanta acum cozonacul!
Multumesc pentru sfaturi!!! Articolul e scris pentru mine Voi tine cont de ele, si, mai ales de starea de spirit! Asa cum iti spuneam, nu imi reuseste nimic cand sunt trista, suparata, abatuta. Nici macar un ou fiert moale! Pup cu drag!
abia astept sa-l prepar din nou!!Imi plCe de mor sa+l fac dar nu ma omor cu mancatul!
De ce as tine faina la frigider\?Cantitatea se zahar se socoteste la L de lichid.
Niciodata cu framantam cu albusurile,le folosim la crema.
Diuta...eu ce sa fac daca iubesc cozonacul dulce? Desigur ca asta cu 500 gr la 1 kg de faina e idealul pentru mine cum am si spus...si normal ca fiecare va alege reteta pe care o va dori, iar cantitatile de zahar intotdeauna variaza in retete...imbratisari si tie si maicutei tale iubite...si multumesc de trecere
Sa fii iubita
Intr-un fel ma bucur ca mama nu vrea prea mult zahar in dulciuri,cum nu pot sa renunt la ele,macar nu le fac prea dulci
Mariana...pentru cine vrea sa tina cont de ele...poate fi un ajutor
Dya...cu toata sinceritatea iti spun ca la tine m-am gandit te imbratisez si orice reteta ai alege tin pumnii sa iasa
Te pup Ionela...si mie imi place mult aroma raspndita in toata casa
Uneori se mai tine faina la frigider Teo...mai ales cand e foarte cald si e riscant sa se umple de gaze...in caz in care nu ai beci si ai cumparat mai multa...sunt si retete in care se pune si albusul....mama mea facea( ca acum am preluat eu) cu albusurile in crema...eu prefer sa pun ciocolata
Dia...bine ar fi sa lasam cozonacul numai de Paste si Craciun si atunci un plus de zahar nu strica la silueta...desigur daca nu exageram...si tu sa fii iubita! si tocmai ce am scos doi din cuptor mai devreme...deh...probe
Motanel
De proba tot fac si eu sa vad cum imi ies dulciurile
Da Diuta...cunoastem situatia
Delia
Cu asa sfaturi nu poate sa iasa decat un cozonac delicios!
Miha te imbratisez!