Pãpãdia

Postat de Tabita _ in Alimente pe 4 Mai 2013, 13:21

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Pãpãdia

Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.

Papadia este cunoscuta si sub denumirea de  buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, pui-de-gasca. 

Recunoscuta inca din secolul al IX- lea e.n., este consumata indeosebi in Japonia, Franta, Italia, SUA, India si alte tari. 

Se poate gasi de primavara devreme, din lunile aprilie-mai pana toamna tarziu, in septembrie. 

Intreaga planta are efecte benefice.

Este benefica pentru vindecarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburarilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale, bolii Alzheimer si a diabetului.

Ajuta la detoxifierea organismului, normalizarea circulatiei sangelui, marirea poftei de mancare in perioadele de convalescenta.

Contine vitaminele A, B, C  si D, precum si potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si lecitina. Se recomanda o cura din  frunzele de papadie primavara.

Este de preferat sa se  recolteze din zone nepoluate. 

 Mult mai multe informatii pot fi gasite aici: 

 http://www.floropedia.ro/medicinale/99-papadia-taraxacum-officinale.html

Comentarii (10)

04.05.2013, 20:32

Trebuie culeasa dimineata pe racoare.

05.05.2013, 19:07

Acum ceva anisori ne facea mama sirop si bun mai era!

18.05.2013, 01:59

Rocsi ma bucur ca ai consumat si ti-a placut.
Nu toti avem de unde sa ne-o procuram. Trebuie culeasa din locuri curate, nepoluate si trebuie sa fie proaspete papadiile.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]