Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul.
Adaugati foile de menta si sucul de lamaie.
Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste.
Rezervati si lasati sa se raceasca.
Mixati zmeura, adaugati siropul racit si filtrat.
Mixati din nou si varsati...
Pregatiti frisca cu cafea.
Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca .
Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale.
Completati cu frisca cu cafea.
Decorati cu ciocolata neagra rasa.
Serviti imediat.
Indepartati si rezervati semintele de rodie.
Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural.
Varsati-l in pahare.
Spalati bolul mixerului. Curatati si mixati pulpa mango-ului cu un pic de apa (30-40 ml).
Varsati peste avocado.
Decorati cu...
Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine.
Pastrati la rece.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar.
Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata.
Adaugati...
Curatati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati.
Adaugati laptele si mierea.
Mixati. Dati la rece 1 ora.
Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde, migdale sfaramitate si cu fructe de padure goji.
Puneti cuburi de gheata daca doriti.
Serviti cu...
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja..
Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o.
Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa.
Amestecati si lasati sa macereze 2 ore.
Adaugati nucsoara rasa , ananasul si limeta taiate bucatele....
Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte.
Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc.
Adaugati zaharul si aduceti a fierbere.
Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu.
Trebuie sa se-ngroase un pic.
Luati de pe foc, adaugati...
Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja.
Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul.
Amestecati bine.
Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat.
Umpleti bine si-nchideti borcanul.
Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa...
Pregatiti-l direct in paharul de servit.
Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea.
Amestecati usor.
Pueti decora cu foi de menta.
Serviti !
Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca.
Scoateti semintele de cardamom din capsule.
Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde.
Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute.
Apa trebuie sa scada de...
Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească.
Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in...
Pentru siropul de menta de casă - reteta aici
Se spala fructele.
Se toarnă apa minerala rece intr-o carafa de sticla.
Adaugati piersica tăiata bucățele, lămâia taiata in felii subtiri și zmeura congelată.
Puneti siropul de menta și cuburile de...
Granita de zmeura si menta
Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati sa se raceasca. Mixati zmeura, adaugati siropul racit si filtrat. Mixati din nou si varsati...
Frappa de cafea cu lapte de migdale
Pregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale. Completati cu frisca cu cafea. Decorati cu ciocolata neagra rasa. Serviti imediat.
Spris- desert cu fructe din Etiopia
Indepartati si rezervati semintele de rodie. Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural. Varsati-l in pahare. Spalati bolul mixerului. Curatati si mixati pulpa mango-ului cu un pic de apa (30-40 ml). Varsati peste avocado. Decorati cu...
Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar. Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata. Adaugati...
Shake cu avocado si banana
Curatati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati. Adaugati laptele si mierea. Mixati. Dati la rece 1 ora. Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde, migdale sfaramitate si cu fructe de padure goji. Puneti cuburi de gheata daca doriti. Serviti cu...
Suc de ananas cu ghimbir
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja.. Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o. Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa. Amestecati si lasati sa macereze 2 ore. Adaugati nucsoara rasa , ananasul si limeta taiate bucatele....
Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep
Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc. Adaugati zaharul si aduceti a fierbere. Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu. Trebuie sa se-ngroase un pic. Luati de pe foc, adaugati...
Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara
Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja. Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul. Amestecati bine. Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat. Umpleti bine si-nchideti borcanul. Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa...
Cocktail Demi-peche
Pregatiti-l direct in paharul de servit. Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea. Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta. Serviti !
Kashmiri Chai, ceai roz indian
Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute. Apa trebuie sa scada de...
Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea
Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească. Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in...
Bautura de vara aromata cu fructe
Pentru siropul de menta de casă - reteta aici Se spala fructele. Se toarnă apa minerala rece intr-o carafa de sticla. Adaugati piersica tăiata bucățele, lămâia taiata in felii subtiri și zmeura congelată. Puneti siropul de menta și cuburile de...