Se curata ceapa si se toaca marunt,ardeiul si rosia se maruntesc si ele,cabanosul se taie cubulete,morcovii la fel.
Se pun toate la distuit cu putin ulei si apa,sare,piper,15min.
Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete,se rastoarna peste compozitia de pe foc si se fierbe mai vreo...
Ungem o lipie cu branza topita sau crema de branza almette cu verdeata.Deasupra punem pe rand o felie de muschi file,cabanosul taiat cubulete,ardeiul si castravetele cubulete,felia de svaiter sau de cascaval ,rosia cubulete,radem cascaval,decoram cu maioneza si sos,cateva frunze mici de salata....
BLATUL:
Se separa galbenusurile de ou de albusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Se completeaza treptat zaharul,mixand in continuare,se incorporeaza apoi galbenusurile,faina treptat,nuca rasa si praful de copt.Compozitia se imparte in doua si se rastoarna pe o tava...
Zdrobiti fulgii de porumb apoi presarati-i pe o farfurie.
Bateti ouale,condimentati cu sare si piper.Puneti pe o alta farfurie faina.
Spalati feliile de pui si stergeti-le cu un servet apoi bateti-le.Dati fiecare felie de carne prin faina,ou si apoi prin fulgii zdrobiti.
Presati crusta...
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei.
Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare.
Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet.Se pune in vas un strat gros de piure,se toarna o parte din...
Se incalzeste pireul,apoi carnea.Se taie cubulete snitelul.
Pe o lipie libaneza presaram salata de varza,punem piureul,snitelul maruntit,ardeiul taiat cubulete.Se orneaza cu o lingura de maioneza si cateva frunze mici de salata verde
Se taie marunt ardeiul,salamul si cabanosul si se pune la prajit in putin ulei.Intre timp se rade cascavalul si telemeaua.Se bat ouale intr-un castron si se adauga branza topita,cascalul si branza rasa.Se rastoarna compozitia peste compozitia pusa la prajit,se lasa sa se lege cateva...
Se taie marunt castravetii.ardeiul,salamul cu sunca.Se sfarama branza si se freaca cu maioneza,crema de branza,branza topita,smantana,piper si o lingurita de boia dulce.Se amesteca totul bine si se pune pe cate o felie de muschi file care apoi se ruleaza.Compozitia se poate pune si pe sandwich
Ungi o forma cu margarina si o tapetezi cu o hartie de copt.Tai cozonacul bucatele si il asezi in forma cu stafidele inmuiate in lapte in prealabil.Amesteci ouale cu galbenusurile,esenta de rom,laptele,zaharul si scortisoara.Omogenizezi bine compozitia si o rastorni peste cozonac si stafide.Dai...
Se bat feliile de piept de pui,se pun fiecare pe o felie de sunca.Pe piept se pune cate o branza topita felii,bucatele de ardei gras si de rosii.Se ruleaza,se prind cu scobitori,se dau prin faina,ou batut condimentat dupa gust si prin pesmet. Se prajesc in ulei cateva minute pe fiecare parte.Se...
Se lasa sa se dezghete foietajul la temperatura camerei,se intinde si se imparte in opt fiecare bucata,se taie cu un cutit bine ascutit.Se pune pe fiecare bucata cate un cremvursti,se ruleaza,se unge cu galbenus de ou,se cresteaza aluatul si se presara susan si se pun pe o tava unsa cu margarina...
Se pune pe foc smantana,laptele,zaharul,batonul de vanilie taiat marunt si fierbi 10min.Inmoi gelatina in apa rece cateva minute apoi o strcori si o pui in crema de vnilie fierbinte si amesteci usor pana se dizolva complet gelatina.Lasi compozitia sa se raceasca,apoi o torni in boluri umezite cu...
Tiramisu reţetă adaptata
Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la bain marie pana se obtine o crema groasa dar nu se lasa sa fiarba.Se amesteca branza dulce cu...
Se pune intr-un shaker cafeaua,laptele si cuburile,se agita bine.Se toarna intr-un pahar,se adauga inghetata,se pune putin pepsi,se orneaza cu frisca si lichior de ciocolata
Se curata si se toaca marunt toate legumele si se distuie in putin ulei cu apa si sare,vegeta,10min.Se adauga aripile de pui,se completeaza cu apa si se fierbe 40min.Spre sfarsit se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel si leusteanul tocat,se acreste
Pangasiusul se taie in doua,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece 15-30min.Se unge apoi pestele cu putin ulei de masline si se pune pe gratar cateva minute.Se topeste o lingura de margarina in care se punfaina si smantana,se stinge cu apa,se sareaza si se lasa pe foc cateva...
Pipotele se spala,se taie marunt si se prajesc in ulei15min.Uleiul ramas de la prajirea pipotelor se pune intr-o tigaie in care se pune ceapa taiata marunt,morcovul si ardeiul tocat marunt,faina.Se stinge cu bulionul diluat cu apa si se lasa pe foc 10min.Compozitia se rastoarna peste pipote,se...
Se fierb ouale cat mai tari, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se face o maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert, se adauga iaurtul, smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa putina maioneza pt ornat. Se amesteca maioneza cu pateul si galbenusurile, se bat...
Se fierb ouale tari si se curata de coaja,se taie in doua si se scot galbenusurile.Se face o maioneza dintr-un galbenus crud si 2-3 galbenuse fierte,cu ulei,condimentata cu sare si piper dupa gust si putina zeama de lamaie.Se lasa cateva linguri de maioneza,restul se amesteca cu...
Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc...
Se fierbe fasolea in trei ape si se lasa la fiert in a patra.Schimbati numai cu apa fierbinte si puneti un praf de bicarbonat ca sa fiarba mai repede fasolea.Fasolea trbuie sa fi stat cateva ore la inmuiat.Ceapa,ardeiul,rosia si morcovii se paseaza si se pun la distuit in putin ulei cu apa,sucul...
Tai carnea felii,subtiri,bati ca pt snitele,le sarezi le piperezi,le treci prin margarina topita si le asezi intr-un vas termorezistent,uns cu margarina si tapetat cu pesmet.Ciupercile maruntite la amesteci cu margarina ramasa,apoi lle pui peste carne.Freci branza dulce cu pesmetul,smantana si...
Se curata ceapa,morcovii si cartoful,se taie marunt.Se taie ardeiul cubulete si rosiile si se pun la distuit cu restul legumelor ,cu ulei si putina apa,sare,vegeta si dafin.,10-15min.Se adauga ciupercile taiate marunt si se acopera cu apa si se fierb 20-30min.Se condimenteaza dupa gust cu...
Se fierbe orezul cu zaharul vanilat si zahar dupa gust.se lasa la racit.Se scurge ananasul si se taie marunt. Se bate frisca si se toarna peste orezul racit, se adauga zeama din compot, apoi ananasul
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta,20min.Se face un piure cu lapte si margarina,vegeta.Se fierb ouale 15min si se curata,se taie rondele.setaie feliute cabanosul.Se rade cascavalul si telemeaua.se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si...
Se curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa cat sa acopere compozitia si se mai fierbe 15min.Intre timp se curata cartofii,se taie cubulete si se...
Cureti ceapa,cartoful,se taie marunt,la fel si ardeiul,ardeiul iute si se pune la fiert cu apa,sare, vegeta si cu aripile circa 20min. Adaugi rosiile din conserva maruntite,adaugi putin ulei,presari patrunjel tocat si leustean ,condimentezi.Cui ii place mai picant poate pune 2ardei iuti
Intr-un castron adanc [de salate] se pune o folie de prospetime, se tapeteaza cu piscoturi, care se insiropeaza cu zeama din compot [de mandarine e mai aromat].
Se scurg fructele din compoturi si se taie marunt.
Se bate frisca 5oogr,si se amesteca cu fructele bine scurse.
Se pastreza 4...
BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de...
Tocanita de cartofi cu cabanos
Se curata ceapa si se toaca marunt,ardeiul si rosia se maruntesc si ele,cabanosul se taie cubulete,morcovii la fel. Se pun toate la distuit cu putin ulei si apa,sare,piper,15min. Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete,se rastoarna peste compozitia de pe foc si se fierbe mai vreo...
Mic dejun in lipie libaneza
Ungem o lipie cu branza topita sau crema de branza almette cu verdeata.Deasupra punem pe rand o felie de muschi file,cabanosul taiat cubulete,ardeiul si castravetele cubulete,felia de svaiter sau de cascaval ,rosia cubulete,radem cascaval,decoram cu maioneza si sos,cateva frunze mici de salata....
Tort cu nuca, alune si fistic
BLATUL: Se separa galbenusurile de ou de albusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Se completeaza treptat zaharul,mixand in continuare,se incorporeaza apoi galbenusurile,faina treptat,nuca rasa si praful de copt.Compozitia se imparte in doua si se rastoarna pe o tava...
Snitel in crusta de fulgi de porumb
Zdrobiti fulgii de porumb apoi presarati-i pe o farfurie. Bateti ouale,condimentati cu sare si piper.Puneti pe o alta farfurie faina. Spalati feliile de pui si stergeti-le cu un servet apoi bateti-le.Dati fiecare felie de carne prin faina,ou si apoi prin fulgii zdrobiti. Presati crusta...
Cartofi cu smantana la cuptor
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei. Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet.Se pune in vas un strat gros de piure,se toarna o parte din...
Pranzul in lipie libaneza
Se incalzeste pireul,apoi carnea.Se taie cubulete snitelul. Pe o lipie libaneza presaram salata de varza,punem piureul,snitelul maruntit,ardeiul taiat cubulete.Se orneaza cu o lingura de maioneza si cateva frunze mici de salata verde
Omleta
Se taie marunt ardeiul,salamul si cabanosul si se pune la prajit in putin ulei.Intre timp se rade cascavalul si telemeaua.Se bat ouale intr-un castron si se adauga branza topita,cascalul si branza rasa.Se rastoarna compozitia peste compozitia pusa la prajit,se lasa sa se lege cateva...
RULOURI APERITIV
Se taie marunt castravetii.ardeiul,salamul cu sunca.Se sfarama branza si se freaca cu maioneza,crema de branza,branza topita,smantana,piper si o lingurita de boia dulce.Se amesteca totul bine si se pune pe cate o felie de muschi file care apoi se ruleaza.Compozitia se poate pune si pe sandwich
BUDINCA DE COZONAC
Ungi o forma cu margarina si o tapetezi cu o hartie de copt.Tai cozonacul bucatele si il asezi in forma cu stafidele inmuiate in lapte in prealabil.Amesteci ouale cu galbenusurile,esenta de rom,laptele,zaharul si scortisoara.Omogenizezi bine compozitia si o rastorni peste cozonac si stafide.Dai...
Piept de pui umplut si invelit
Se bat feliile de piept de pui,se pun fiecare pe o felie de sunca.Pe piept se pune cate o branza topita felii,bucatele de ardei gras si de rosii.Se ruleaza,se prind cu scobitori,se dau prin faina,ou batut condimentat dupa gust si prin pesmet. Se prajesc in ulei cateva minute pe fiecare parte.Se...
Cremvursti in foietaj
Se lasa sa se dezghete foietajul la temperatura camerei,se intinde si se imparte in opt fiecare bucata,se taie cu un cutit bine ascutit.Se pune pe fiecare bucata cate un cremvursti,se ruleaza,se unge cu galbenus de ou,se cresteaza aluatul si se presara susan si se pun pe o tava unsa cu margarina...
Panna cotta
Se pune pe foc smantana,laptele,zaharul,batonul de vanilie taiat marunt si fierbi 10min.Inmoi gelatina in apa rece cateva minute apoi o strcori si o pui in crema de vnilie fierbinte si amesteci usor pana se dizolva complet gelatina.Lasi compozitia sa se raceasca,apoi o torni in boluri umezite cu...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la bain marie pana se obtine o crema groasa dar nu se lasa sa fiarba.Se amesteca branza dulce cu...
Frappe
Se pune intr-un shaker cafeaua,laptele si cuburile,se agita bine.Se toarna intr-un pahar,se adauga inghetata,se pune putin pepsi,se orneaza cu frisca si lichior de ciocolata
Ciorba cu aripi de pui
Se curata si se toaca marunt toate legumele si se distuie in putin ulei cu apa si sare,vegeta,10min.Se adauga aripile de pui,se completeaza cu apa si se fierbe 40min.Spre sfarsit se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel si leusteanul tocat,se acreste
PANGASIUS LA GRATAR CU SOS SI SALATA
Pangasiusul se taie in doua,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece 15-30min.Se unge apoi pestele cu putin ulei de masline si se pune pe gratar cateva minute.Se topeste o lingura de margarina in care se punfaina si smantana,se stinge cu apa,se sareaza si se lasa pe foc cateva...
Sote de pipote de pasare
Pipotele se spala,se taie marunt si se prajesc in ulei15min.Uleiul ramas de la prajirea pipotelor se pune intr-o tigaie in care se pune ceapa taiata marunt,morcovul si ardeiul tocat marunt,faina.Se stinge cu bulionul diluat cu apa si se lasa pe foc 10min.Compozitia se rastoarna peste pipote,se...
OUA UMPLUTE 2
Se fierb ouale cat mai tari, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se face o maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert, se adauga iaurtul, smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa putina maioneza pt ornat. Se amesteca maioneza cu pateul si galbenusurile, se bat...
Oua umplute-cu de toate...
Se fierb ouale tari si se curata de coaja,se taie in doua si se scot galbenusurile.Se face o maioneza dintr-un galbenus crud si 2-3 galbenuse fierte,cu ulei,condimentata cu sare si piper dupa gust si putina zeama de lamaie.Se lasa cateva linguri de maioneza,restul se amesteca cu...
Tort Dobos
Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc...
Mincare de fasole cu cabanos
Se fierbe fasolea in trei ape si se lasa la fiert in a patra.Schimbati numai cu apa fierbinte si puneti un praf de bicarbonat ca sa fiarba mai repede fasolea.Fasolea trbuie sa fi stat cateva ore la inmuiat.Ceapa,ardeiul,rosia si morcovii se paseaza si se pun la distuit in putin ulei cu apa,sucul...
Piept de pui acoperit la cuptor
Tai carnea felii,subtiri,bati ca pt snitele,le sarezi le piperezi,le treci prin margarina topita si le asezi intr-un vas termorezistent,uns cu margarina si tapetat cu pesmet.Ciupercile maruntite la amesteci cu margarina ramasa,apoi lle pui peste carne.Freci branza dulce cu pesmetul,smantana si...
Ton cu iaurt
Se pune pe o farfurie tonul dintr-o conserva,se adauga zeama de lamaie dupa gust.Se orneaza cu iaurt
Tocanita de ciuperci cu snitel de pui si piure
Se curata ceapa,morcovii si cartoful,se taie marunt.Se taie ardeiul cubulete si rosiile si se pun la distuit cu restul legumelor ,cu ulei si putina apa,sare,vegeta si dafin.,10-15min.Se adauga ciupercile taiate marunt si se acopera cu apa si se fierb 20-30min.Se condimenteaza dupa gust cu...
Orez cu lapte si ananas
Se fierbe orezul cu zaharul vanilat si zahar dupa gust.se lasa la racit.Se scurge ananasul si se taie marunt. Se bate frisca si se toarna peste orezul racit, se adauga zeama din compot, apoi ananasul
Cartofi gratinati la cuptor
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta,20min.Se face un piure cu lapte si margarina,vegeta.Se fierb ouale 15min si se curata,se taie rondele.setaie feliute cabanosul.Se rade cascavalul si telemeaua.se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si...
TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI
Se curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa cat sa acopere compozitia si se mai fierbe 15min.Intre timp se curata cartofii,se taie cubulete si se...
Ciorba taraneasca picanta
Cureti ceapa,cartoful,se taie marunt,la fel si ardeiul,ardeiul iute si se pune la fiert cu apa,sare, vegeta si cu aripile circa 20min. Adaugi rosiile din conserva maruntite,adaugi putin ulei,presari patrunjel tocat si leustean ,condimentezi.Cui ii place mai picant poate pune 2ardei iuti
Tortulet din piscot
Intr-un castron adanc [de salate] se pune o folie de prospetime, se tapeteaza cu piscoturi, care se insiropeaza cu zeama din compot [de mandarine e mai aromat]. Se scurg fructele din compoturi si se taie marunt. Se bate frisca 5oogr,si se amesteca cu fructele bine scurse. Se pastreza 4...
TORT AMANDINA
BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de...