ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI335
Retete

Tort Padurea Neagra cu mascarpone

In Torturi la 4 Apr 2010

Scurgeti visinele din compot,lasati-le deoparte.Din zeama de compot si amidon faceti un sirop gros,pus la fiert.Se lasa la racit.Mixati frisca cu un intaritor de frisca.Iaurtul se amesteca  cu 6linguri de frisca iar mascarpone se incorporeaza in restul de frisca ramasa. Pe un platou...

Chec cu mere, nuci si stafide

In Dulciuri la 4 Apr 2010

Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja de lamaie,5minute,pana ce se omogenizeaza,Adaugati ouale si bateti din nou pana se amesteca totul...

Saratele de sarbatoare

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2010

Se lasa sa se dezghete foile la temperatura camerei si se decupeaza cu formele de biscuiti din aluat.Se ung cu oul batut,se presara chimen deasupra si se dau la cuptor 15minute,pana se rumenesc frumos

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 4 Apr 2010

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua intregi,sarea,20gr coaja lamaie rasa si portocala,100gr stafide,1plic zahar vanilat.Se framanta bine si se...

PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL

In Oaie la 30 Mar 2010

Puneti pulpa cu partea carnoasa pe un fund de lemn si folosind un cutit ascutit taiati carnea pana la os.Tinand cutitul pe os,curatati si indepartati carnea pana ajungeti la articulatie.Taiati in jurul articulatiei si curatati carnea de pe os pana ce acesta ramane curat.Indepartati apoi osul ....

Crema de zahar ars cu mere

In Dulciuri la 27 Mar 2010

Intr-un vas se pun 3linguri de zahar si punem pe foc la caramelizat,rotind cratita din cand in cand pentru a tapeta peretii vasului.Se lasa la racit.Curatam marul si ii scoatem cotorul,il taiem feliute subtiri.Punem feliile de mere peste zaharul ars,ca si pentru o tarta,circular. Separat,batem...

Capsuni cu frisca la halba

In Dulciuri la 27 Mar 2010

Se spala capsunile si se mixeaza bine si se amesteca cu zaharul si zaharul pudra si se lasa cateva minute.Intre timp se bate frisca,peste care se rastoarna capsunile si se amesteca bine.Spuma de capsuni se pune in straturi alternativ cu inghetata.Se orneaza cu frisca din tub sau se pastreaza...

Oua cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2010

Se rade cascavalul,separat se rade si telemeaua.Se unge un vas mic termorezistent cu unt.Cacavalul ras se imparte in trei parti,prima parte se pune in vas,se adauga cremvurstii taiati feliute,apoi branza rasa,se pune salamul feliat,din nou o parte de cascaval peste care se sparg ouale cu...

Salam de biscuiti reteta-un alt fel de salam de biscuiti

In Dulciuri la 18 Mar 2010

Salam de biscuiti reteta Ungeti o forma de cozonac mai mica cu ulei de floarea soarelui si puneti in ea o folie de prospetime.Topiti ciocolata intr-o craticioara la bain-marie,adaugati untul si la sfarsit laptele condensat.Intre timp rupeti biscuitii bucatele mai mari,la fel si nuca,faceti-o...

Budinca de paste cu branza dulce si smantana

In Fusilli la 17 Mar 2010

Pastele se pun la fiert  in apa cu sare,apoi se  trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine.Branza dulce,smantana,galbenusurile,laptele,untul topit,zaharulsi stafidele(inmuiate in lapte si esenta de rom) se amesteca bine,apoi se adauga pastele.Separat se bat albusurile...

Pranzul in vas roman

In Mancaruri cu carne la 14 Mar 2010

Se pregateste vasul roman punandu-l in apa rece 30minute inainte de folosire.Cartofii se curata si se taie rondele,se pun la fiert intr-un vas de apa cu sare si vegeta,se lasa 15minute.Nu-i lasati sa fiarba mult sa nu ajunga sa se sfarame.Pulpele inferioare se condimenteaza cu condimente de la...

SALATA DE PRIMAVARA

In Salate la 14 Mar 2010

Se spala salata si se taie fasii,se taie rosiile rondele,la fel si ridichile si se pun intr-un castron.Se pune continutul plicului de dressing intr-o cana,se adauga 3linguri ulei de masline,3linguri de apa si o lingura de otet si se amesteca bine apoi se toarna peste salata si se amesteca bine.Se...

Prajitura cu piersici, mandarine si brinza dulce

In Prajituri la 13 Mar 2010

Se scot fructele din compot si se pun la scurs pe o sita mare. Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 11linguri de zahar pana se albesc si se topeste zaharul,se adauga incet uleiul,frecand incontinuu,dupa care se adauga treptat laptele,faina si un praf de copt....

Ciorba cu legume si aripi de pui

In Supe/Ciorbe la 13 Mar 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt,se curata morcovii si se taie rondele,se toaca marunt ardeiu,la fel se curata pastarnacul si se toaca maruntl.Legumele se pun la distuit cu putin ulei si apa 10minute.Se toarna apa,vreo 3litri si se pun aripile,se condimenteaza cu sare,piper,vegeta.Se lasa sa...

Pangasius file la cuptor cu legume

In Pangasius la 11 Mar 2010

Se decongeleaza fileul la temperatura camerei,se spala,se sterge si se freaca cu o saramura facuta din condimente de peste,rozmarin,ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie si se pune la frigider 30minute sa se intrepatunda bine.Se curata cartofii si se taie rondele si se pun la fiert...

Budinca de zahar ars

In Dulciuri la 11 Mar 2010

5linguri de zahar se pun la topit intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic fara sa se arda si sa se inchida la culoare.Se ia de pe foc si se rastoarna cu grija 200ml apa fiarta,precautie mare caci reactia este puternica atunci cand turnati apa.Se pune siropul din nou pe foc si se lasa...

Cheesecake cu ciocolata alba

In Dulciuri la 6 Mar 2010

Topiti untul,zdrobiti biscuitii si amestecati bine pentru omogenizare.Ungeti un vas cu fund detasabil cu ulei si rasturnati biscuiti,tasati bine cu mana.Puneti la rece.Pregatiti gelatina dupa instructiunile de pe plic si lasati sa se raceasca.Topiti ciocolatala bain-marie si lasati sa se raceasca...

Bors de perisoare

In Supe/Ciorbe la 6 Mar 2010

Carnea tocata se amesteca bine cu o ceapa mare tocata marunt,se adauga orezul spalat bine,ouale batute cu sare,piper si putin patrunjel.Se formeaza perisoare in mainile ude si se adauga in supa fierbinte si se fierb cam 15minute.Separat se curata si se toaca ceapa,ardeiul se taie marunt,la fel...

Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel

In Lasagna la 5 Mar 2010

Ceapa tocata marunt si usturoil pisat se pun pe foc in putin ulei si apa,se adauga carnea taiata cubulete si se distuie 10minute apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se adauga vinul,sucul de rosii,sare si piper si se fierbe 25-30minute,la foc potrivit.Separat se pregateste sosul bechamel:se...

Amandina

In Prajituri la 4 Mar 2010

Blat : Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu...

Cuibusor de oua

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2010

Ouale se fierb bine 15minute,se lasa sa se raceasca si se curata coaja.Se taie fundul fiecarui ou si se scoate cu grija galbenusul.Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou crud cu 3galbenusuri fierte sfaramate bine in prealabil,ulei,sare,piper si mustar la care se adauga la sfarsit...

Musaca de cartofi cu carne de curcan, branzeturi si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

Se curata cartofii,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa,sare si vegeta.Cand s-au fiert se face un piure cu lapte,margarina si o lingura de smantana.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si ardeiul mixate si se pune pe foc in putin ulei de masline si se lasa 15min amestecand din cand...

Rulouri de foietaj cu crema si frisca

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Se pune intr-un bol laptele fiert si racit peste care se toarna praful de cremes,se mixeaza bine.Separat se mixeaza frisca si se amesteca apoi cu crema,se omogenizeaza bine. Cu o seringa pentru decorat se umplu rulourile.Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la rece cateva ore.

CIORBA DE PUI A LA GREC

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2010

Morcovul si radacina de patrunjel se curata si se taie rondele subtiri,se pun in putin ulei de masline si le lasam la calit 5minute.Ceapa o dam pe razatoare sau o mixam si o punem peste morcov si pastarnac si stingem tot  cu apa lasand sa dea cateva clocote.Completam cu apa,vreo 3...

Ciocanele de pui cu orez si legume -INIMIOARA

In Pui la 24 Feb 2010

Se amesteca toate condimentele intr-un castronas.Se spala pulpele,se sterg si se pun in punga de plastic speciala termorezistenta.Se rastoarna condimentele in punga si se intoarce punga pe toate partile pentru a se prinde condimentele de carne.Se leaga punga si se gaureste cu o scobitoare in vreo...

Pizza de casa

In Pizza la 24 Feb 2010

Se intinde blatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se unge blatul cu ketchup,salamul de porc se rade si se pune deasupra,urmeaza jambonul taiat fasii,cabanosul taiat cubulete,salamul uscat,ciupercile feliate.Se presara condimentul de pizza,se intinde smantana,se presara...

Paste cu lapte

In Mancare copii la 20 Feb 2010

Se pun 2litri de apa cu un praf de sare pe foc.Cand incepe apa sa fiarba se pun pastelesi se lasa la fiert15min. Se scurg de apa si se mai pun pe foc inca cateva minute cu laptele,zaharul si zaharul vanilat. Se serveste cald

PASTE CARBONARA

In Fusilli la 20 Feb 2010

Pastele se pun la fiert in 2litri apa si un praf de sare(se introduc in apa cand aceasta incepe sa fiarba). Separat,se pune untul intr-o craticioara si se topeste,se adauga smantana de gatit si salamul taiat cubulete,se fiere compozitia putin apoi se adauga parmezanul si 100gr cascaval si se...

Cubulete insiropate cu cocos

In Prajituri la 20 Feb 2010

BLAT :separi galbenusurile de albusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana ce se intaresc.Adaugi treptat spuma de albusuri peste galbenusurile frecate,apoi pe rand,apa fiarta,amidonul,coaja rasa de lamaie si faina in ploaie.Torni...

Mancare de carne cu legume si smantana

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2010

Pieptul de pui se taie cubulete.Se face o marinata din 200gr apa,2linguri ulei,cimbru,piper,sare,oregano(dupa gust,eu am pus cate o lingurita,piper doar un praf)si usturoiul pisat.Carnea se pune la marinat in aceasta compozitie 20minute. Intre timp se curata ceapa si se toaca marunt,ardeiul se...

Afisate 361 - 390 din 424 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]