Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.
Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam...
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.
Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam...
Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul...
Fructele cogelate le maruntim la robotul de bucatarie.
Frisca lichida,intaritorul de frisca,iaurtul si zaharul,esenta de vanilie dupa gust le mixam bine.Adaugam fructele si omogenizam bine.
Eu am impartit in doua inghetata,o parte am facut-o la masina de inghetata iar cealalta am bagat-o...
Biscuiti ii rupem bucati mai mici si ii macinam in robotul de bucatarie,apoi ii amestecam cu nuca macinata. Zaharul,cacaoa si laptele le amestecam bine si le punem la foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam lichiorul, esenta de rom si untul. Compozitia o turnam peste amestecul...
Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand.
Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat.
Adaugam...
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc,adaugam untul moale(lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei),zaharul vanilat si esenta de vanilie,zaharul.Adaugam branza dulce,smantana,praful pentru prajitura,stafidele.
Batem bine albusurile cu un...
Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil.
Fructele de padure le lasam la dezghetat...
Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la frigider 30minute,apoi cu mainile umede facem bilutele pe care le tavalim apoi prin cocos.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la...
Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri.
Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de...
Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar.
Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt....
Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul.
Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute
Ungem o tava...
CREMA1:
Freci spuma untul lasat la temperatura camerei in prealabil,cu zaharul pudra si incorporezi in el ciocolata topita in prealabil,turnand cate putin din ea(racita).La sfarsit punem esenta de vanilie.
CREMA2: Punem intr-un bol frisca,laptele si crema de vanilie si batem pana se...
Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Frecam galbenusurile cu 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi incorporam treptat 90gr zahar.
In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina...
Separam ouale.Batem galbenusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi praful de crema.
Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptor pana este copt blatul(incercam cu scobitoarea,daca iese curata din blat,acesta este...
BLAT:
Se separa ouale,se bat albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile pe rand,apoi adaugam faina,amestecand usor.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 35minute,pana se coace frumos blatul.
CREMA DE...
BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna...
Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine.
Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus.
Compozitia obtinuta o repartizam uniform in formele de briose tapetate cu hartie speciala,cu o lingura,umpland pe jumatate formele pt ca...
Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine.
Se unge o...
Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste.
Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat 3linguri de zahar si batem bine,sa se intareasca.In galbenusurile...
Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine.
In compozitia de galbenusuri...
Lasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita cu o hartie de copt.Lasam la cuptor 30minute,pana se rumeneste frumos.Scoatem foietajul si il lasam...
Clatite pufoase reteta
Se bate intr-un vas un ou spuma,se amesteca cu iaurtul sau lapte batut o lingura de unt sau de ulei.
Peste compozitia rezultata se adauga continutul plicului de praf de clatite si se omogenizeaza bine.
Tigaia de blinii se unge cu ulei si se incinge la foc mediu.Cu...
Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit.
Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet...
Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.
Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita...
Se taie cubulete fructele si se pun la scurs cele din compot,intr-o sita.
Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200ml suc din compotul de ananas si mandarine si se lasa la inmuiat 10minute,impreuna cu coaja de portocale confiate.
Se pregateste un vas mai mare in care se pune apa sa...
Topiti untul.Sfaramati biscuitii marunt si amestecati cu untul topit.Intr-o forma cu inel detasabil de 27cm(fetele sa taca,stiu ele care), se rastoarna biscuitii framantati cu untul si se niveleaza bine si se da la frigider.
Branza dulce se freaca cu branza mascarpone,se adauga esenta de...
Incingeti cuptorul.
Amestecati cu ajutorul mixerului untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.Adaugati apoi ouale,praful de copt,sarea.faina si uleiul si amestecati bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine aluatul.
Ungeti cu ulei o forma de tarta si...
Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar.
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite.
Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat....
Gem de capsuni
Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit. Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam...
Prajitura cu frisca si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina. Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam...
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic
Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul...
Inghetata cu fructe de padure (reteta cu nr 200)
Fructele cogelate le maruntim la robotul de bucatarie. Frisca lichida,intaritorul de frisca,iaurtul si zaharul,esenta de vanilie dupa gust le mixam bine.Adaugam fructele si omogenizam bine. Eu am impartit in doua inghetata,o parte am facut-o la masina de inghetata iar cealalta am bagat-o...
Foi de napolitana cu ciocolata
Biscuiti ii rupem bucati mai mici si ii macinam in robotul de bucatarie,apoi ii amestecam cu nuca macinata. Zaharul,cacaoa si laptele le amestecam bine si le punem la foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam lichiorul, esenta de rom si untul. Compozitia o turnam peste amestecul...
Tort amandina
Pentru inceput facem doua blaturi,pe care le coacem pe rand. Separam albusurile de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu uleiul pana se albesc,apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa in prealabil. Batem albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam apa si zaharul,treptat. Adaugam...
Pasca cu branza si stafide(fara aluat)
Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc,adaugam untul moale(lasat cu cateva ore inainte la temperatura camerei),zaharul vanilat si esenta de vanilie,zaharul.Adaugam branza dulce,smantana,praful pentru prajitura,stafidele. Batem bine albusurile cu un...
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure
Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil. Fructele de padure le lasam la dezghetat...
Bomboane Raffaello
Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la frigider 30minute,apoi cu mainile umede facem bilutele pe care le tavalim apoi prin cocos.
Tort pentru prietenii mei bucatarasi
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la...
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO
Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri. Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de...
Tort cu fructe de padure
Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar. Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt....
Prajitura OLE
Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul. Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute Ungem o tava...
Tort 13
CREMA1: Freci spuma untul lasat la temperatura camerei in prealabil,cu zaharul pudra si incorporezi in el ciocolata topita in prealabil,turnand cate putin din ea(racita).La sfarsit punem esenta de vanilie. CREMA2: Punem intr-un bol frisca,laptele si crema de vanilie si batem pana se...
Tortul lui Razvan
Pregatim blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Frecam galbenusurile cu 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi incorporam treptat 90gr zahar. In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina...
Tort Krem a la Krem cu mascarpone
Separam ouale.Batem galbenusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi praful de crema. Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptor pana este copt blatul(incercam cu scobitoarea,daca iese curata din blat,acesta este...
Prajitura cu piersici si mascarpone
BLAT: Se separa ouale,se bat albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile pe rand,apoi adaugam faina,amestecand usor.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 35minute,pana se coace frumos blatul. CREMA DE...
Tort cu mere si mascarpone
BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna...
Briose cu Nesquik , budinca si inghetata
Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus. Compozitia obtinuta o repartizam uniform in formele de briose tapetate cu hartie speciala,cu o lingura,umpland pe jumatate formele pt ca...
Prajitura cu branza dulce si ciocolata
Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine. Se unge o...
Tarte cu fructe de padure
Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste. Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat 3linguri de zahar si batem bine,sa se intareasca.In galbenusurile...
Savarine cu fructe
Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine. In compozitia de galbenusuri...
Desert aniversar
Lasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita cu o hartie de copt.Lasam la cuptor 30minute,pana se rumeneste frumos.Scoatem foietajul si il lasam...
Clatite pufoase reteta in 10 minute
Clatite pufoase reteta Se bate intr-un vas un ou spuma,se amesteca cu iaurtul sau lapte batut o lingura de unt sau de ulei. Peste compozitia rezultata se adauga continutul plicului de praf de clatite si se omogenizeaza bine. Tigaia de blinii se unge cu ulei si se incinge la foc mediu.Cu...
Prajitura cu mere si bezea
Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit. Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet...
Tarta cu branza dulce, Almette si Fanta
Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele. Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita...
Tort Diplomat
Se taie cubulete fructele si se pun la scurs cele din compot,intr-o sita. Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200ml suc din compotul de ananas si mandarine si se lasa la inmuiat 10minute,impreuna cu coaja de portocale confiate. Se pregateste un vas mai mare in care se pune apa sa...
Cheesecake american
Topiti untul.Sfaramati biscuitii marunt si amestecati cu untul topit.Intr-o forma cu inel detasabil de 27cm(fetele sa taca,stiu ele care), se rastoarna biscuitii framantati cu untul si se niveleaza bine si se da la frigider. Branza dulce se freaca cu branza mascarpone,se adauga esenta de...
Tarta fina cu capsuni si bezea
Incingeti cuptorul. Amestecati cu ajutorul mixerului untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.Adaugati apoi ouale,praful de copt,sarea.faina si uleiul si amestecati bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine aluatul. Ungeti cu ulei o forma de tarta si...
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane
Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar. Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite. Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat....