publicat la 26.10.2016
publicat la 15.10.2016
publicat la 10.11.2015
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi pufoase
Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul ,sarea ,esenta de vanilie si laptele la fel si el caldut.Adaugam tot in bolul unde este drojdia si...
Pachetele pufoase cu rahat
Foaia de placinta se intinde si se taie cubulete . Rahatul l-am taiat feliute mici . Pe un cubulet am pus o feliuta de rahat si am acoperit cu un alt cubulet strangand bine capetele pentru a nu se desprinde. Am preincalzit cuptorul la 150 g .Intr-o tava (eu am folosit-o cea de la cuptor)...
Prajitura cu biscuiti si frisca
Merele le-am decorjit ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o cu putin zahar vanilat .Am mixat-o aprox.10 min si apoi am bagat-o la frigider .In timp ce merele se...
Spumă de zmeură
Zmeura am spălat-o și am pus-o într-un vas unde am adăugat zahărul și cele 2 albusuri. Mixam pană compoziția noastră devina spumă. Într-un bol am adaugat siropul facut din apa si zahar. Rupem pișcoturile în două sau trei și le punem in boluri mai mici peste care...
Clătite cu nutella
Am mixat laptele împreună cu ouăle ,zahărul vanilat, praful de copt și esențele.După ce am amestecat toate ingredientele am adăugat făina treptat,până compoziția noastră are o consistență măi groasă .Am pus un strop de ulei în tigaie și am dat drumu la...
Desert rapid cu banane
Cele două banane împreună cu 2-3 linguri de frișcă și 2 biscuiți se mixează. Biscuiții se mărunțesc și îi lăsăm deoparte. Frișca rămasă se bate spumă cu zahărul. În pahare punem un strat de frișcă,un strat de banane, un strat de biscuți (care i-am...
Plăcinte moldovenești cu brânză
Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se dizolve si adăugam și paharul de ulei,două ouă și 100 g zahar .Omogenizăm întreaga...
Ardei copti cu crema de branza Almette
Ardei dupa ce s-au dezghetat. iam taiat in doua si iam asezat intr-o tava mai micuta peste care am intins folie de aluminiu .Crema almette am amestecat-o cu ceapa tocata marunt si am adaugat si sarea.Am intins pe fiecare ardei crema Almette peste care am mai adaugat putina ceapa.
Ardei umpluti cu crema de branza
Ardei iam spalat , le-am scos cotorul cu ajutorul unui cutit mai mic , si iam curatit pe dinauntru.Dupa ce am terminat cu ardei , am amestecat toate ingredientele ( crema de branza , cutia de smantana cu branza de vaca, mararul , branza de oi si cea de vaca ) . Cu ajutorul unei lingurite mici am...
Pulpe de pui umplute
Pulpele dezosate se bat un pic cu batatorul de carne . Orezul se pune la fiert iar cand este fiert se lasa la racit apoi se amesteca cu kaizerul ,ardelul taiat cubulete, carnea tocata oul , sarea , delicatul , se amesteca . Am rulat pulpele in folie de staniol si le punem la fiert...
Toci( din cartofi)
Cartofi i-am curatat si i-am dat pe razatoarea cea mica. Am amestecat oul cu cartofii dati pe razatoare, sarea . zaharul si faina .Am stors in mana cartofii de amidon ,am format in mana tocinei si i-am prajit in tigaia incinsa cu ulei.
Paste cu branza in diverse sortimente
Am pus intr-o cratita apa impreuna cu un varf de cutit de sare si am lasat pana aceasta a inceput a clocoti. Am pus pastele si am lasat pe foc pana acestea au fiert. Intr-un castron am framantat branza de vaci impreuna cu cea de oi, am adaugat 2 oua, mararul tocat si cateva linguri de...
Mancarica de fasole
Am curatit cepele , le am taiat marunt si le -am calit intr-o cratita cu ulei incins . Am calit ceapa 2-3 min dupa care am adaugat cele 2 cani de apa si am lasat sa fiarba circa 10 min . Am adaugat cele 5 linguri de suc de rosii( puteti pune si mai mult, depinde de fiecare cum ii...
Chec cu dulceata de mere (de post)
Intr-un vas se pun apa, zaharul, praful de copt, cana de ulei si se amesteca pana se omogenizeaza toate. Adaugam esentele si faina. Obtinem o compozitie de chec. Se imparte compozitia in doua parti egale. In una din compozitii se pune cacao si se amesteca bine cu telul. Tot in aceasta compozitie...
Cornuri insiropate
Amesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30. Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata intinzi o foaie rotunda pe care o imparti in 8 triunghiuri egale. Se pot umple cu branza dulce, gem de...
Ciuperci champions in suc de rosii
Cele 4 cepe se curata , se spala si se taie marunt , le adaugam in uleiul incins. Lasam sa se caleasca max 2-3 min , intre timp taiem si ardeiul rosu marunt , il adaugam peste ceapa , amestecam dupa care adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba in jur de 10 min . Intre timp...
Tort diplomat cu piscoturi
Laptele l-am fiert cu o zi inainte ,( dar e bine sa il fierbi atunci )si l-am reincalzit cu 200g zahar . Gelatina am turnat-o intr-un ibric cu apa , si am dat -o la foc pana s-a topit. Se lasa la racit atat laptele cat si gelatina . Intre timp am separat ouale,...