publicat la 09.07.2019
publicat la 09.07.2019
publicat la 19.12.2016
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Bruschette Mediteraneene
Zdrobiti usturoiul cat de marunt puteti si amestecati-l cu uleiul de masline si un praf de sare. Prajiti feliile de bagheta (eu le-am pus sub grill pentru cateva minute)pana ce capata o culoare aurie apoi ungeti cu uleiul obtinut cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Opariti...
Prajitura cu mango si prune
Bateti ouale cu zaharul si praful de sare pana ce obtineti o compozitie omogena. Adaugati coaja rasa de portocala. Mixati untul la temperatura camerei,cu amestecul de oua. Incorporati faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule avand grija sa nu se formeze cocoloase. Taiati si...
Salata De Primavara Cu Crutoane
Taiati feliile de paine in cuburi mici si asezati-le pe o tava de cuptor. Stropiti cu putin ulei de masline si un praf de sare gronjoasa, de preferat. Puneti in cuptorul incins la foc potrivit pana ce painea devine crocanta si capata o culoare aurie. Intre timp taiati...
Tocana De Legume (De Post)
Tocati legumele marunt si caliti-le in putin ulei cam 5-7 minute Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita, adaugatii peste legumele calite si acoperiti cu apa. Potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic pana ce cartofii sunt fierti. Cand cartofii...
Gogosi pufoase la cuptor
Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare. Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate...
Salata Cu Avocado
Taiati toate legumele marunt, sfaramati branza feta, feliati maslinele si tocati patrunjelul marunt. Taiati avocado pe jumatate indepartati samburele si taiati pulpa in cuburi potrivite. Intr-un castron incapator amestecati toate ingredientele. Faceti un dressing din mustarul...
Prajitura cu malai si stafide
Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati ouale si amestecati bine. Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina,...
Pui Tandoori
Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si crestati carnea de cateva ori. Asezati pulpele intr-un castron incapator, adaugati praful de sare si zeama...
Chec cu lichior de oua
Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase. Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale. Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de...
Biscuiti de casa
Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos. Adaugati oul si esenta de vanilie apoi amestecati bine pana ce obtineti o pasta omogena. Cerneti faina si incorporati-o putin cate putin in crema de unt. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt sau putin unt...
Swiss Roll sau Rulada cu gem
Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica. Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet. Tapetati...
Tocanita de porc
Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea si ceapa s-a calit adaugati sucul de rosii, eu am mai adaugat si 3-4 rosii cherry (parca sucul meu de rosii era cam subtire). Potriviti de sare si piper,...
Fritters De Cartofi
Curatati, spalati si taiati cartofii in felii subtiri cam de 1 mm grosime. Amestecati faina cu apa, laptele si un praf de sare si piper pana obtineti o compozitie omogena de consistenta smantanii. Dati feliile de cartofi prin amestecul de faina si prajiti-le in uleiul incins....
Sarmale
Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul. Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul. Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si...
Rulouri de porc cu ciuperci
Tocati ciupercile si firele de ceapa verde apoi caliti-le in putin ulei pana ce se evapora apa lasata de la ciuperci. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca. Bateti cotletele de porc cu un ciocan de snitele sau un facalet apoi asezati in mijloc cate o lingura din ciupercile calite....
Melci cu scortisoara
Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit. Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale. Acoperiti aluatul cu un prosop...
Paste cu sos de rosii
Formati bilute potrivite din carnea de carnati, puneti-le intr-o tava si dati la cuptor la 180C/350F/gaz 4 pentru 20 de minute. Tocati ceapa si ardeiul marunt, pisati usturoiul si caliti in putin ulei. Cand ceapa incepe sa devina translucida adaugati paprika si oregano. Dati rosiile...
Supa de spanac
Dezghetati spanacul si tocati-l marunt. Taiati ceapa si caliti-o in putin ulei, adaugati paprika si amidonul amestecand energic. Stingeti cu apa rece continuand sa amestecati sa nu se formeze cocoloase. Adaugati spanacul si lasati la foc potrivit cam 10 minute sau pana ce...
Ciorba de pui cu legume
Se spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand. Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul de supa. Lasati sa fiarba pe foc mic si acoperiti oala cu un capac, cand legumele s-au...
Prajitura Amandina
BLATUL: Pentru inceput se prepara blatul. Separati ouale apoi mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Amestecati faina cu cacao si praful de copt apoi incorporati-o in amestecul de galbenusuri. Mixati albusurile pana devin pufoase si...
Salata orientala a la Ana
Curatati cartofii, taiatii in cuburi si punetii la fiert in apa cu putina sare. Aveti grija sa nu ii fierbeti foarte mult cum am facut eu caci o sa se dezintegreze cand ii puneti in salata. Fierbeti ouale, feliati castravetele, tocati ceapa marunt si taiati rosiile in cuburi...
Ciocolata de casa cu alune
Puneti apa si zaharul la fiert. Lasati pe foc mic pana ce se topeste zaharul si se formeaza un sirop grosut. Adaugati untul si amestecati bine pana ce se topeste si devine semi-transparent. Stingeti focul si adaugati laptele praf si cacao amestecand continuu pana ce...
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor
Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei. Adaugati ceasca de orez doua cesti de apa calduta si un praf de sare si piper apoi lasati sa fiarba pe foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Daca mai este nevoie mai adaugati putina apa....
Supa de rosii
Taiati legumele (in afara de rosii) in cuburi mici si caliti-le in putin ulei cu un praf de sare si piper. Cand legumele s-au calit adaugati apa (in functie de cata supa vreti sa faceti) cubul de legume si rozmarinul apoi lasati sa dea in fiert. Adaugati rosiile cand...
Mici deliciosi
Puneti toata carnea tocata intr-un castron incapator, adaugati condimentele apa si bicarbonatul apoi amestecati totul bine pana ce obtineti o compozitie omogena.Puneti la frigider pentru cel putin 2 ore. Scoateti carnea din frigider luati cate o lingura din compozitie si formati...
Mic dejun rapid si sanatos (Beans On Toast)
Taiati ciupercile si ardeiul gras in felii potrivite, zdrobiti usturoiul si puneti la calit in putin ulei cu un praf de sare si piper. Cand legumele s-au calit, prajiti painea si ungeti-o cu putin unt. Incalziti fasolea pe foc mic pentru 4-5 minute. Puneti...
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama
Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara. Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm. Presarati cu un praf de sare si...
Gravy De Ceapa
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin unt pana ce devine transparenta apoi adaugati otetul balsamic si lasati la foc mic pentru 5 minute avand grija sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugati lingura de faina in tigaie peste ceapa calita si amestecati energic sa nu se prinda....
Placinta cu dovleac
Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare. Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat. Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de...
Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)
Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie. Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea...