publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Crap cu sos de rosii
Crapul se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Bucatile de crap se stropesc cu ulei si se dau la frigider pentru cca jumatate de ora, dupa care se prajesc pe gratar, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Pe gratar coacem si...
Plachie de crap
Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant. Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine...
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie
Pestele se curata si se spala foarte bine, apoi se sareaza si se pipereaza, dupa gust, atat pe interior cat si pe exterior. Ceapa se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand incepe sa se inmoaie se adauga rosiile taiate cubulete sau blenduite si...
Crap la cuptor
Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se amesteca un sucul de rosii. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Asezam...
Somon cu sos de usturoi
Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora. Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata...
Saramura de peste
Pestele curatat si spalat se pipereaza dupa gust, se presara cu cimbru si busuioc. Se toarna putin ulei deasupra, se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora, dupa care se prajeste pe gratar. Coacem si rosia si ardeiul. Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la...
Pastrav cu legume la cuptor
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam. Cu acest amestec ungem pastravii la exterior, cat si la interior. Fiecare pastrav il punem pe cate o bucata de folie de aluminiu. Umplem burtile cu legume si strangem...
Pastrav in bacon
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam. Cu acest amestec ungem pastravii. Ungem si la interior. Bacon-ul il taiem felii subtiri, cu care vom inveli pastravii, de la cap pana la coada. Punem intr-o tava unsa...
Crap prajit
Fileurile de crap se taie bucati,se sareaza si se pipereaza. Malaiul il punem pe o farfurie intinsa,apoi fiecare bucata de carne o acoperim cu faina,din abundenta. Se prajesc in uleiul bine incins,la foc moderat,pana exteriorul devine crocant. Se scot pe hartie absorbanta,sa se scurga...
Crap cu sos de rosii
Pestele curatat si spalat se sareaza si pipereaza.Se presara si putin cimbru. Rosiile se decojesc si se toaca marunt impreuna cu ceapa si usturoiul.Se omogenizeaza si se toarna peste peste. Se adauga uleiul si vinul alb si se da la cuptor pana scade sosul si se rumeneste pestele. Se...
Crap in crusta aromata la cuptor
Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider in jur de 1 ora. In acest timp pregatim amestecul aromat pentru crusta.Usturoiul si...