mirela0911

8

Bucataras
Minunat

Tg-Mures

Bucataras din 09.12.2010

RETETE1123
PRIETENI406
Retete / Conserve

Salata cu castraveti si ardei iute, la borcan

In Muraturi la 25 Oct 2020

Se spala bine castravetii. Se curata ceapa si se spala. Ardeii iuti se spala. La robot sau pe razatoare speciala se taie legumele in felii subtiri. Se amesteca la un loc. Se presara sarea si zaharul si se amesteca. Se lasa deoparte, din cand in cand se mai amesteca pana se dizolva atat sarea...

Muratura asortata

In Conserve la 14 Oct 2018

Se spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se spala bine si se taie in felii subtiri, cu tot cu coaja. Gogosarii si ardeii se spala, se curata de...

Zacusca cu ciuperci

In Zacusca la 17 Sep 2017

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare. Intre timp, se curata...

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

In Conserve la 27 Aug 2017

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc. Gogosari se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri....

Zacusca sarbeasca la tigaie

In Zacusca la 27 Aug 2017

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se...

Gogosari in sos de rosii

In Conserve la 7 Oct 2015

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte. Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și...

Ketchup de casa (2)

In Conserve la 12 Oct 2014

Se spala si se curata legumele. Se dau prin masina de tocat si se pun la foc intr-o oala de inox impreuna cu bulionul. Se lasa sa fiarba impreuna in jur de 3-4 ore, pana se inmoaie bine legumele. Eu am ales sa bag oala in cuptor. Din cand in cand am mai amestecat.  Dupa ce s-au fiert bine...

Ketchup de casa

In Bulion la 23 Sep 2011

Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie julien.  Ceapa se curata si se taie bucati potrivite. Merele se curata de coaja, se taie in patru si se curata de samburi si casuta lor. Intr-o oala incapatoare se pune bulionul si se pune pe foc. Se adauga gogosarii,...

Zacusca sarbeasca

In Zacusca la 15 Aug 2011

Preparare zacusca sarbeasca : Se spala vinetele, se sterg si se pun la copt pe plita. Se curata si se lasa la scurs. Ardeii se taie bastonase. Rosiile se oparesc, se decojesc de piele si se zdrobesc cu furculita. Ceapa se taie julien. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste...

Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)

In Muraturi la 28 Iul 2011

Se spala bine castravetii si se taie ambele capete apoi se cresteaza si de o parte si de alta pana la jumatatea castravetelui, dar in directie opusa. Se pune pe fundul borcanului cimbrul si mararul apoi se aseaza castravetii si se pun cateii de usturoi. Se toarna apa in borcan, apoi o...

Fasole galbena cu rosii la borcan

In Conserve la 14 Iul 2011

Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape. Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete. Intr-o oala...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 21.02.2024

Reteta de biscotti italienesti

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Este pentru prima oară când oul tău fiert are gheruţe şi un început de cioc. Intrepretezi asta ca pe un semn bun. Noi nu.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]