publicat la 20.11.2024
publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mic dejun, Mic-ul print
Cremwurst-ul se fierbe rapid în puțină apă clocotită. Morcovul curățat se pune la fiert în apă clocotită cca. 10 minute la foc rapid. Varza se taie fideluță. Castravetele se se spală, apoi se curață de coajă cu cuțitul de citrice, obținându-se un...
Gustarea de la ora 10
Mărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar și de Zmeișorii mei ;) P.S. Când eram mici, nu ne răsfățai în așa fel :D J)
Iaurt, cereale si fructe
Într-un pahar transparent se adaugă iaurtul combinat cu cerealele, se mai adaugă o lingură de cereale, 2-3 linguri de afine și atenție se servește imediat. Spor și poftă bună!
Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie...
Rulada bicolora cu dulceata de visine
Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se...
Papanasi a la TataZmeu
Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus,...
Budincă de orez
Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute. Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat. Amestecul de mai sus, se adaugă la...
Bundas kenyer!
Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita, dupa gustul fiecaruia.
Supa de vitel cu taitei
Carnea se pune intreaga la fiert, in Kukta, cu apa rece, spumandu-se la primul clocot. Intre timp se curata legumele si se pun intregi in supa, la fiert, cca. 40 de minute de cand incepe sa fluiere oala cu presiune. Dupa ce s/a fiert carnea si legumele, se asezoneaza de sare si se strecoara zeama...
"Hamburgheri" din cartofi si cascaval
Cartofii se curata si se rad marunt. Se asezoneaza de sare, apoi se storc de zeama ramasa. Cascavalul se rade marunt, se adauga la cartofi impreuna cu ouale, faina si pesmetul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza bine. Amestecul obtinut se asezoneaza de piper si boia. In uleiul incins se pun...