Tiramisu Ice Cake

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2009 | 10743 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele fierbinti... Desi nu este Tiramisu reţetă originală, este o varianta extrem de racoritoare si buna!Multumesc Alinei pentru reteta,oriunde s-ar afla.Daca n-ar fi fost prajiturica asta as fi ramas doar cu dusul rece...:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Ice Cake:

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.

Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea (exact ca la Tiramisu, reţetă originală)si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii


Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.


Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Ice Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata