Tiramisu Ice Cake

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2009 | 11167 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele fierbinti... Desi nu este Tiramisu reţetă originală, este o varianta extrem de racoritoare si buna!Multumesc Alinei pentru reteta,oriunde s-ar afla.Daca n-ar fi fost prajiturica asta as fi ramas doar cu dusul rece...:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Ice Cake:

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.

Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea (exact ca la Tiramisu, reţetă originală)si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii


Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.


Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Ice Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura