Mini checuri cu portocala si ghimbir
Postat de: oanapl in PrajituriUntul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea
Mamaliga aperitiv
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriIn tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea
Maccheroni cu varza
Postat de: mihaelar63 in PastePastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu zeama de varza
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCuratam, spalam si tăiem legumele. Intr-o cratiță, punem ulei la incins. Calim ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul (eu am avut congelat) cca 5 min. Punem mazarea si acoperim...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu mamaliguta si...
Postat de: violeta30 in PesteSe spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior. Se pregateste...Citeste continuarea
Muschiulet de porc facut in casa
Postat de: violeta30 in Mezel de casaMai intai, vom pregati carnea pe care o vom lasa vreo 3-4 zile la macerat, in mujdei de usturoi, condimente si sare. In fiecare zi, vom intoarce carnea pe toate partile, avand grija sa patrunda...Citeste continuarea
Maioneza fara ou
Postat de: silvianart in ClasiceIn paharul de la blender, punem in ordinea urmatoare ingredientele : mustarul, zeama lamaie, sarea, turmericul, uleiul si laptele. Introducem blenderul pana jos si incepem sa mixam, ridicand...Citeste continuarea
Macrou aromat cu legume in sos de...
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava,...Citeste continuarea
Mere coapte
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriIntr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc...Citeste continuarea
Mini tarte cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de...Citeste continuarea
Maioneza rapida
Postat de: ladydi in ClasicePunem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....Citeste continuarea
Mic dejun de iarna
Postat de: katty in PorcTaiem feliile de paine in 4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le...Citeste continuarea
Mini tarte cu ananas si menta
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o...Citeste continuarea
Minitarte cu capsuni
Postat de: oanapl in PrajituriTai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de...Citeste continuarea
Muschi de porc umplut cu ciuperci...
Postat de: CameliaComan in PorcTocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute....Citeste continuarea
Mic dejun
Postat de: silvianart in Aperitive / GarnituriFelia de paine am prajit-o, am taiat-o in triunghi, rosiilor le-am dat luciu, in tigaie cu ulei, am incalzit gratarelul (ramas de seara trecuta), stropit cu putin otet, pulverizat, nu mult, am...Citeste continuarea
Minitarte cu rubarba si mure
Postat de: oanapl in PrajituriCerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara....Citeste continuarea
Mere in foietaj
Postat de: madi_marin in DulciuriMerele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru...Citeste continuarea
Mic dejun rapid si sanatos
Postat de: silvianart in Aperitive / GarnituriDiscul de paine se frige in putin ulei masline, pe ambele parti, se sareaza, se scoate pe farfurie, se freaca cu usturoiul. Rosiile se trag la tigaie rapid, sub 1 min. in ulei masline. Rucola se...Citeste continuarea
Macrou cu usturoi si lamaie
Postat de: eumimi in PesteMai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute. Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou....Citeste continuarea
Mini prajituri cu ciocolata si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriScoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam...Citeste continuarea
Mancarica de pipote cu piure de...
Postat de: eumimi in PuiMai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3...Citeste continuarea
Mini cozonacei cu nuca si mac
Postat de: dantes in DulciuriPentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim...Citeste continuarea
Mancare de porc cu pastai verzi
Postat de: eumimi in PorcMai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la...Citeste continuarea
Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...Citeste continuarea
Mancare de orez cu rosii...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postSe spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde si tartite...
Postat de: ladydi in CurcanPunem tartitele de curcan (spalate si curatate in prealabil) la fiert, in apa cu sare, spumuindu-le bine. Intre timp, pregatim legumele: radem morcovii, tocam prazul si...Citeste continuarea
Mix de condimente etiopiene (Berbere)
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileToate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul...Citeste continuarea
Maioneza de post
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postIntr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi. Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu legume
Postat de: katty in PesteCuratam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam...Citeste continuarea
Macrou usturoiat cu piure de mazare
Postat de: katty in PesteDoi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu ton si...
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat si i-am fiert in oala sub presiune. Cand au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat la racit. Am taiat cartofii rondele pe care le-am asezat...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in foietaj, cu...
Postat de: rocsi_1612 in PorcRulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci pleurotus cu praz
Postat de: panacris in Mancaruri de postPrazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne de porc
Postat de: maria_ilie in Mancaruri cu carneCartofii curatati ii punem la fiert. Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa...Citeste continuarea
Madlene
Postat de: Criss in PrajituriPentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi...Citeste continuarea
Mini checuri cu vin fiert si fructe...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...Citeste continuarea
Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati. Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja...Citeste continuarea
Mere coapte
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriScoatem cotoarele merelor si le spalam. Nuca o amestecam cu stafidele, scortisoara, mierea. Umplem merele cu compozitia rezultata, le punem intr-o tava si le bagam in cuptor 30 minute....Citeste continuarea
Mamaliga pane cu varza de Bruxelles...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea
Madlene
Postat de: nadea68 in DulciuriUntul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit. Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul...Citeste continuarea
Micul dejun al campionilor
Postat de: ladydi in Mancare copiiAmestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de banana. Decoram cu cateva bombonele si gata micul dejun. :) Pofta buna! Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu mazare si...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute. Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii. Punem...Citeste continuarea
Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul...Citeste continuarea
Mazare Cu Carnati Vegetali
Postat de: hollye in Mancaruri de postScoatem cărnații din punga de plastic și îi tăiem rondele. Într-o cratițâ încingem uleiul și rumenim ușor bucatile de cârnat. Îi lasăm deoparte......Citeste continuarea
Macrou afumat
Postat de: costi7hector in PesteSe curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore,...Citeste continuarea
Musaca de cartofi si vinete cu carne
Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carnePentru inceput, pregatim carnea. Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Mini Pancakes cu Miere si Fructe
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină; - Separăm albusurule de...Citeste continuarea
Mancare cu aripioare si cu cartofi
Postat de: eumimi in PuiMai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos de soia...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcMuschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...Citeste continuarea