A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea

Mamaliga aperitiv

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea

Maccheroni cu varza

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu zeama de varza

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Curatam, spalam si tăiem legumele.  Intr-o cratiță, punem ulei la incins. Calim ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul  (eu am avut congelat) cca 5 min. Punem mazarea si acoperim...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu mamaliguta si...

Postat de: violeta30 in Peste

Se spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior.  Se pregateste...Citeste continuarea

Muschiulet de porc facut in casa

Postat de: violeta30 in Mezel de casa

Mai intai, vom pregati carnea pe care o vom lasa vreo 3-4 zile la macerat, in mujdei de usturoi, condimente si sare. In fiecare zi, vom intoarce carnea pe toate partile, avand grija sa patrunda...Citeste continuarea

Maioneza fara ou

Postat de: silvianart in Clasice

In paharul de la blender, punem in ordinea urmatoare ingredientele : mustarul, zeama lamaie, sarea, turmericul, uleiul si laptele. Introducem blenderul pana jos si incepem sa mixam, ridicand...Citeste continuarea

Macrou aromat cu legume in sos de...

Postat de: katty in Peste

Curatam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam putin si il condimentam atat pe interior, cat si pe exterior cu sare, piper, chili si fenicul. Il lasam 10-15 minute, il asezam in tava,...Citeste continuarea

Mere coapte

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Intr-o oala numai buna de pus la cuptor, se asaza merele spalate bine si se dau la cuptor, la foc mediu timp de 90 minute, pana au o culoare aurie spre maro. Se scot din cuptor si se servesc...Citeste continuarea

Mini tarte cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de...Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de: ladydi in Clasice

    Punem in bol, uleiul, mustarul, oul, zeama de lamaie si sare. Blenduim pana se formeaza maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie, dublati, triplati... cantitatile....Citeste continuarea

Mic dejun de iarna

Postat de: katty in Porc

Taiem feliile de paine in  4-6 bucati, in functie de cat de mari sunt. Punem 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie si asezam bucatile de paine pe care am presarat putin busuioc. Le...Citeste continuarea

Mini tarte cu ananas si menta

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o...Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de...Citeste continuarea

Muschi de porc umplut cu ciuperci...

Postat de: CameliaComan in Porc

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute....Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Felia de paine am prajit-o, am taiat-o in triunghi, rosiilor le-am dat luciu, in tigaie cu ulei, am incalzit gratarelul (ramas de seara trecuta), stropit cu putin otet, pulverizat, nu mult, am...Citeste continuarea

Minitarte cu rubarba si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara....Citeste continuarea

Mere in foietaj

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl  asemenea amestecuri pentru...Citeste continuarea

Mic dejun rapid si sanatos

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Discul de paine se frige in putin ulei masline, pe ambele parti, se sareaza, se scoate pe farfurie, se freaca cu usturoiul. Rosiile se trag la tigaie rapid, sub 1 min. in ulei masline. Rucola se...Citeste continuarea

Macrou cu usturoi si lamaie

Postat de: eumimi in Peste

Mai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute.  Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou....Citeste continuarea

Mini prajituri cu ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam...Citeste continuarea

Mancarica de pipote cu piure de...

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3...Citeste continuarea

Mini cozonacei cu nuca si mac

Postat de: dantes in Dulciuri

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute. Intre timp, pregatim...Citeste continuarea

Mancare de porc cu pastai verzi

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la...Citeste continuarea

Midii / Scoici cu rosii si chorizo

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...Citeste continuarea

Mancare de orez cu rosii...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde si tartite...

Postat de: ladydi in Curcan

    Punem tartitele de curcan (spalate si curatate in prealabil) la fiert, in apa cu sare, spumuindu-le bine. Intre timp, pregatim legumele: radem morcovii, tocam prazul si...Citeste continuarea

Mix de condimente etiopiene (Berbere)

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Toate condimentele care nu sunt sub forma de pudra, se prajesc cateva minute, la foc mediu, intr-o tigaie fara ulei, apoi se zdrobesc cu ajutorul unui mojar si se amesteca cu restul...Citeste continuarea

Maioneza de post

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi.  Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu legume

Postat de: katty in Peste

Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa julienne, morcovul rondele subtiri, ardeiul gras fasii, iar dovlecelul si vanata cuburi mai maricele. Usturoiul il tocam fin, iar rosiile le tocam...Citeste continuarea

Macrou usturoiat cu piure de mazare

Postat de: katty in Peste

Doi catei de usturoi ii pisam bine si ii amestecam cu sare, boia, piper si ulei. Ungem bucatile de peste pe ambele parti si le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana pestii...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu ton si...

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

      Cartofii i-am spalat si i-am fiert in oala sub presiune. Cand au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat la racit. Am taiat cartofii rondele pe care le-am asezat...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in foietaj, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de porc

Postat de: maria_ilie in Mancaruri cu carne

Cartofii curatati ii punem la fiert. Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa...Citeste continuarea

Madlene

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi...Citeste continuarea

Mini checuri cu vin fiert si fructe...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...Citeste continuarea

Mini tarte cu Ricotta, rosii si miere

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rosiile mari se taie felii, iar cele mici, in jumatati.  Intr-un bol, se amesteca branza cu sare, piper, verdeturile tocate si coaja...Citeste continuarea

Mere coapte

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Scoatem cotoarele merelor si le spalam.  Nuca o amestecam cu stafidele, scortisoara, mierea. Umplem merele cu compozitia rezultata, le punem intr-o tava si le bagam in cuptor 30 minute....Citeste continuarea

Mamaliga pane cu varza de Bruxelles...

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se amesteca supa si laptele intr-o  oala  si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...Citeste continuarea

Madlene

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit. Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul...Citeste continuarea

Micul dejun al campionilor

Postat de: ladydi in Mancare copii

Amestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de banana. Decoram cu cateva bombonele si gata micul dejun. :) Pofta buna!   Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu mazare si...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute. Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii. Punem...Citeste continuarea

Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul...Citeste continuarea

Mazare Cu Carnati Vegetali

Postat de: hollye in Mancaruri de post

Scoatem cărnații din punga de plastic și îi tăiem rondele. Într-o cratițâ încingem uleiul și rumenim ușor bucatile de cârnat. Îi lasăm deoparte......Citeste continuarea

Macrou afumat

Postat de: costi7hector in Peste

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore,...Citeste continuarea

Musaca de cartofi si vinete cu carne

Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carne

      Pentru inceput, pregatim carnea.    Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină; - Separăm albusurule de...Citeste continuarea

Mancare cu aripioare si cu cartofi

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]