Unt de casa - Reteta simpla si rapida
Postat de: Retete_gustoase in Aperitive / GarnituriCum se prepara Unt de casa - Reteta simpla si rapida: Asigura-te ca smantana este rece. Pastreaz-o in frigider pana in momentul utilizarii. Toarna smantana rece intr-un bol mare si...Citeste continuarea
Urzici cu smantana si parmezan...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeCum se prepara Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa...Citeste continuarea
Unt cu leurda
Postat de: sufletista in SosuriSpalam leurda, o lasam sa se scurga bine de apa. Cu ajutorul unui robot tocam leurda (sau daca avem timp tocam la cutit), adaugam untul la temperatura camerei, condimente dupa gust si mixam...Citeste continuarea
Unt din pere cu cacao (fara zahar)
Postat de: ctlina in Mancare copiiCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va...Citeste continuarea
Unt din mango cu seminte de chia...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea
Unt din pere cu nuci de caju
Postat de: ctlina in Vegan / Raw veganCuratati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet....Citeste continuarea
Unt de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce...Citeste continuarea
Unt de arahide de casa
Postat de: ctlina in Vegan / Raw veganIncepeti prin prajirea arahidelor. Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji. Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la...Citeste continuarea
Ursuleti cu aroma de vanilie
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiSe mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros...Citeste continuarea
Un pranz cu Oana
Postat de: Mutulica in MulticookingPipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta. In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat si...Citeste continuarea
Urzici picante cu tofu crocant
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postDupă ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. Pui urzicile la fiert în apă cu sare...Citeste continuarea
Urși de mamaliga cu branza
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe....Citeste continuarea
Unt de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriPunem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte. Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita. Apa ce ramane la fund este apa care am...Citeste continuarea
Untura de casa
Postat de: MotanLaOale in PorcSe taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se...Citeste continuarea
Ugali - mamaliga alba africana
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând...Citeste continuarea
Unt aromatizat cu leurda
Postat de: Valclaudia in SosuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei. Leurda se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Dupa ce s-a evaporat apa, taiem leurda fasii, o punem in robot impreuna cu...Citeste continuarea
Ursuleti cu mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam. Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina. Punem aluatul in tava cu lingura, punem mere si iar aluat...Citeste continuarea
Untura din osanza de porc, pentru...
Postat de: Ina in PorcAm taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul...Citeste continuarea
Urside
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se...Citeste continuarea
Urzici cu sos alb si ou
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeUrzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le...Citeste continuarea
Urzici cu ou si sunca prajita
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeMai intai curatam de impuritati si spalam bine fiecare buchetel de urzicute, pisca, dar nu murim din asa ceva. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa fiarba, apoi punem urzicile si le...Citeste continuarea
Unt de cocos
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganIntr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro. Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus ,...Citeste continuarea
Unghii de porc a la gheorgheni
Postat de: Ksenya in PorcPicioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc ...Citeste continuarea
Ursuleti cu branza
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom...Citeste continuarea
Un cheesecake rapid si delicios
Postat de: mihaelad in TorturiBlat: Am dat piscoturile prin blender pana sunt bine maruntiti, apoi ii amestecam cu untul topit pana avem o pasta. Apasam compozitia pe fundul si peretii unei tavi de copt cu peretii...Citeste continuarea
Unt de migdale
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMigdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand...Citeste continuarea
Ulei aromat by AlexTeacher
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaIntroduceti toate ingredientele intr-o sticla si lasati-o cca 2 saptamani la loc racoros, pentru amestecarea aromelor – puteti sa o pastrati si in frigider; ...Citeste continuarea
Ulei de masline aromatizat
Postat de: Oana in ConserveAm pus ulei de masline extravirgin in doua sticlute de 200-250 ml, ulei de calitate, luat din Corfu :) Intr-una din sticle am pus frunzele de busuioc si cateii de usturoi zdrobiti putin cu...Citeste continuarea
Un altfel de chec cu ciocolata
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe pregatesc ingredientele, apoi se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar, iar galbenusurile se bat si ele cu doua linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit atat de la...Citeste continuarea
Uscatele
Postat de: vio_dreams in DulciuriBatem usor ouale cu praful de sare. Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta...Citeste continuarea
Unt cu usturoi si marar
Postat de: aalliinnaa07 in Pt. carneUntul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa...Citeste continuarea
Unt de peste
Postat de: RuxyRux in PesteDin aceasta cantitate ne iese un pachet mare de unt de peste. Punem toate ingredientele la blender, mixer vertical( in cazul meu) si mixam bine pana se omogenizeaza perfect compozitia....Citeste continuarea
Urzici cu ou si smantana
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeAm curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa...Citeste continuarea
Ursuleti cu gem de gutui
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in...Citeste continuarea
Un alt fel de Gazpacho
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganCa sa pregatesc acest gazpacho am avut nevoie de cateva rosii coapte bine cu care am procedat in felul urmator: jumtate din cantitatea de rosii am procesat-o la robotul de bucatarie pana am...Citeste continuarea
Urzici cu usturoi
Postat de: artistique in Mancaruri de legumeSe spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati. Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba bine la...Citeste continuarea
Ursulet din chiftelute
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCum preparam chiftelutele: Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si...Citeste continuarea
Unt de casa
Postat de: ancuta_25 in Aperitive / GarnituriSe pune smanatana intr-un bol, se bate cu telul in forma de para pana apar mici particule de unt amestecate cu zer. Se continua cu telul pana se alege zerul, se scurge si apoi se amesteca cu o...Citeste continuarea
Uscatele
Postat de: andreigiuk in DulciuriSe pun toate ingredientele si se amesteca pana se obtine un aluat consistent. Se presara cu faina deasupra si se lasa la odihnit o jumatate de ora, dupa care se imparte in 2 sau 4 parti egale si...Citeste continuarea
Ursuletul vesel
Postat de: alisss in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°c. Amestecati zaharul cu uleiul cu mixerul pt 2-3 minute, adaugati ouale pe rand si continuati sa amestecati bine. Adaugati faina de orez, bicarbonatul, praful de...Citeste continuarea
Urzici cu mamaliguta
Postat de: ralu_ca in Mancaruri de postMai intai spalam foarte bine urzicile. Intr-o cratita punem apa si cand fierbe punem urzilcile. Le fierbem pana acestea devin moi (approx 20 min). Apoi le punem in strecuratoare, le tocam si le...Citeste continuarea
Umflatele cu nuci si miere
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam faina cu praful de copt. Adaugam galbenusul, untul, zaharul si laptele. Amestecam si framantam putin pana obtinem un aluat compact pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la...Citeste continuarea
Urzici cu usturoi si hrean
Postat de: Dya in Mancaruri de postCeapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat...Citeste continuarea
Urzici cu ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de postUrzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se...Citeste continuarea
Un copac cu flori de branza
Postat de: amalia01 in Mancare copii- se ia jumatate din cantitatea de branza si se amesteca cu pasta de ardei, ca sa iasa mai rosie - se modeleaza bilute din cele 2 tipuri de branza - se monteaza in copacelul pentru aperitive...Citeste continuarea
Urzici albe de post
Postat de: panacris in Mancaruri de postUrzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt....Citeste continuarea
Urzici cu hrean si mamaliga
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe...Citeste continuarea
Urzici
Postat de: Bunica in Mancaruri de postUrzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun urzicile si se...Citeste continuarea
Untură de porc aromată, tartinabilă
Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / GarnituriGrăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei. Ceapa, usturoiul şi chili...Citeste continuarea
Un fel de mic dejun
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriSe curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la...Citeste continuarea