Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Perisoare de pui cu tortelloni in...
Postat de: merisor67 in PuiTocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuca
Postat de: gaby_d in DulciuriMixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat. Separa albusul de galbenus si adauga peste unt...Citeste continuarea
Pulpe de gaina in sos de rosii cu...
Postat de: Bunica in Slow CookerSpala pulpele si aripile. Taie pulpele in doua. Curata, spala si toaca marunt usturoiul verde. Ia vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot si pune in el carnea, usturoiul, gogosarul in sos...Citeste continuarea
Orez cu lapte si portocale la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerOrezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute. Dupa aceea se pune in vasul slow cooker Crock-Pot. Se pune zaharul si zaharul vanilat. Se curata 3 porticale, se taie marunt si...Citeste continuarea
Frigarui de porc la gratar, cu...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2...Citeste continuarea
Pui cu sos de portocale la cuptor...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPuiul se spala, se sterge cu prosoape de hartie, se cresteaza, se baga unt pe sub piele, se presara condimente si se unge cu ulei de masline. Punem intr-o tava de ceramica, cu putina apa, si...Citeste continuarea
Sandwich cu avocado si peste
Postat de: rocsi_1612 in SandvisuriScoateti sprotul din conserva, il puneti pe o farfurie, pe niste servetele, pentru a absorbi din ulei. Rosiile cherry, le taiati felii pe rotund. Ridichile spalate le decojiti sau nu, le...Citeste continuarea
Deserturi fursecuri fragede...
Postat de: anuta in PrajituriSe amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...Citeste continuarea
Racitura din rasol afumat de purcel...
Postat de: Ksenya in Slow CookerSpalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital . Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent. Se seteaza pe functia...Citeste continuarea
Ciorba de gulioare
Postat de: dantes in CiorbeCarnea de pui se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare. Cand este pe trei sferturi fiarta, se adauga guliile si morcovii dati pe razatoare si faina dizolvata in putin lapte. La sfarsit se...Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: lucy2002 in PiineIntr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...Citeste continuarea
Mancare de mazare verde
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCeapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei. Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute. Se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: MicleIoana21 in DulciuriSe bat albusurile spuma. Se adauga zaharul. Se bat in continuare si se adauga untul, galbenusurile si faina amestecata cu cacaua. Se omogenizeaza bine, iar compozitia...Citeste continuarea
Desert cornuri cu crema de patiserie
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: am ales un aluat asemanator cu cel de cozonac. Puteti sa alegeti si varianta mai economica, adica fara ou, doar cu lapte, fara unt, doar cu putin ulei. Pentru inceput se face maiaua....Citeste continuarea
Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală,...Citeste continuarea
Fish fingers sau crochete de peste...
Postat de: Bucataras in SalauTaie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...Citeste continuarea
Sos de ciuperci, cu smantana
Postat de: RODIMUR in SosuriSe curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici. Se curăță...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si ciuperci
Postat de: madi_marin in LasagnaPunem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi...Citeste continuarea
Mancare de pui cu masline
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs....Citeste continuarea
Varza cu afumatura
Postat de: ella87 in Mancaruri cu carneTocam varza fideluta, o punem intr-un bol si o amestecam cu putina sare, o lasam 10 min. Legumele le spalam si le tocam maruntel, o sa le calim putin in ulei alaturi de scarita sau ce aveti....Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni servita...
Postat de: merisor67 in DulciuriSpălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită. Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta ajută...Citeste continuarea
Ciorba cu pastai
Postat de: ella87 in CiorbeTaiem legumele dupa preferinte, eu le tai mai mic. Taiem coasta, sunca ce doriti afumata sa fie sa dea gust ciorbei. Le calim putin in ulei cat sa se inmoaie usor. Adaugam apa sare si piper si...Citeste continuarea
Salata de leurda cu rosii
Postat de: MotanLaOale in SalateRosiile se spala si se taie felii. Leurda se spala si se taie fasii. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se pune ulei de masline, otet, sare, zahar si piper si se amesteca...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: nana in PrajituriBlatul: Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful...Citeste continuarea
Desert prajitura/tort cu morcovi
Postat de: nana in PrajituriSe bat ouăle cu zaharul pana se topește zaharul, se pune uleiul in fir subțire (se amesteca continuu), apoi se adauga restul ingredientelor (la final se adauga faina). Se pune foaie de copt...Citeste continuarea
Coaste afumate la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCoastele se portioneaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se toarna apa si uleiul si se pune capacul. Se pune aparatul pe functia high pentru 5 ore. Se scot coastele...Citeste continuarea
Salata de legume cu leurda
Postat de: MotanLaOale in SalateSe curata castravetele, ceapa si ridichiile si se taie rondele. Rosiile se taie felii. Leurda se spala si se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune ulei...Citeste continuarea
Snitele de porc in crusta de pesmet...
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...Citeste continuarea
Desert boccelute cu bezea si nuca
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat...Citeste continuarea
Desert cosulete Duo cu ciocolata si...
Postat de: merisor67 in DulciuriTopim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piscoturi si mure
Postat de: anuta in PrajituriO mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2...Citeste continuarea
Supa crema cu chimen si galusti...
Postat de: anuta in SupeSe curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu muschi de porc
Postat de: anuta in CiorbeCarnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare; se lasa sa dea in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa in care a fiert si se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, branza,...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriGalbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se...Citeste continuarea
Rotite din vinete umplute
Postat de: anuta in Mancaruri de legumeJumatate de cescuta de cus-cus se opareste cu 3/4 cescuta de apa fiarta, se adauga un strop de ulei de masline, un praf de sare, se acopera si se da deoparte sa se inmoaie. Vanata mare se...Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne tocata de pui
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeSe spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura. Vinetele scobite se presara cu sare...Citeste continuarea
Desert rulada cu blat de cafea si...
Postat de: anuta in PrajituriIntai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce...Citeste continuarea
Cotlete de porc umplute cu fasole...
Postat de: anuta in PorcCotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura, pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija...Citeste continuarea
Stufat cu carne de ied
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneBucatile de carne portionate se spala si se pun la fiert intr-un vas /cratita incapator. Se spumeaza din cand in cand. Cat fierbe carnea spala si curata usturoiul si ceapa verde, apoi le tai...Citeste continuarea
Peste in crusta de verdeata si...
Postat de: anuta in SalauSe prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de primavara
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriSe taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: RODIMUR in TorturiSe fierbe o cafea tare (naturală sau instant) și se lasă apoi să se răcească. Între timp se pregătește crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos fin și se adaugă,...Citeste continuarea
Ciorba primavaratica de fasole boabe
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...Citeste continuarea
Sos marocan Chermoula
Postat de: mihaelar63 in SosuriPrepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor. Stoarceti lamaia. Curatati si pisati usturoiul. Spalati, zvantati si tocati...Citeste continuarea
Mancare de varza murata
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneVarza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul,...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti cu carne de...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati...Citeste continuarea
Varza dulce cu smantana si marar
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCuratam varza de primele foi si o taiem fideluta si o frecam cu putina sare pana se inmoaie un pic. Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se pun la calit cu 5 linguri...Citeste continuarea
Tocana de primavara ploioasa
Postat de: Constelatialeu in PorcDupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina...Citeste continuarea
Stufat de iepure la Multicooker...
Postat de: merisor67 in MulticookingPorționăm carnea de iepure în bucăți mai mici și o curățăm de grăsime și pelicula de deasupra. Presărăm sare și piper peste carne și o lăsăm puțin la odihnit, cât...Citeste continuarea
Desert tort cu hortensii si...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea