Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii in felii subtiri si ii adaugam si pe ei peste continutul din tigaie lasandu-i 5-7 minute.
Luam tigaia de pe foc si vom transfera totul intr-o oala ceramica in care peste legumele din tigaie adaugam, apa si laptele, saram, piperam, adaugam nucsoara, cateva fire de marar si curcuma si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute.
Dupa aceea punem tot continutul intr-un blender si blendam bine. Dupa aceea strecuram prin sita nu foarte deasa iar ce rezulta punem inapoi in oala. Gustam si potrivim daca mai trebuie sare sau piper.
Decoram cu o felie de lamaie cu fire de marar si desenam cu smantana in farfurie(se poate si fara smantana). Prezentam preparatul ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna.