Aluat de foietaj rapid

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 13235 vizualizari

 

Simplu, rapid, delicios! Ce pot sa iti doresti mai mult de la un aluat decat sa-l poti prepara usor si apoi sa iasa perfect din cuptor?
Va invit sa il probati...eu l-am folosit la cremsnit cu capsuni si fructe de padure si la o placinta cu branza sarata pe cinste!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr faina ( rece de preferat din frigider)
  • 140 gr unt gras ( 85% neaparat)(demisarat)
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 gr apa rece sau lapte( aici cu atentie sa nu puneti prea mult)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj rapid:

Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si  aluatul devine nisipos.

Daca preparati un desert cu el, va recomand sa folositi lapte, iar daca alegeti un aperitiv sarat atunci puneti apa.

Facem o gropita in mijloc si incepem sa adaugam apa( sau laptele dupa caz) putin cate putin.

Trebuie sa va precizez ca eu am preparat aluatul de doua ori. Prima data am pus toata apa de la inceput si a fost prea multa, astfel ca am mai adaugat faina pana am obtinut o consistenta  mai ferma.

A doua oara l-am preparat cu lapte si nu stiu de ce din nou l-am pus pe tot dar putin cate putin  si inca a mai fost nevoie de faina, desi m-am temut ca poate nu iese nerespectand intocmai cantitatile...insa a reusit tare bine. Asa ca va sfatuiesc sa mai adaugati faina daca se mai cere. Am in plan sa il refac si sa cantaresc exact faina.

Framantam aluatul foarte usor  si ne oprim cand untul se simte ca o bobita de mazare. Impaturim aluatul. Veti putea urmari pasii in fotografii sau la linkul cu reteta de unde m-am inspirat( daca vi se pare mai bine explicata).

Intindem aluatul intr-un oval in jur de 25 cm si il pliem pe latime mai intai , apoi pe lungime. Infainati usor sub aluat suprafata si repetati procedeul de inca doua ori. Asta este tot! 

Impachetam aluatul si-l tinem la rece pana il folosim.

Pentru cremsnit eu l-am impartit in doua bucati pe care le-am intins fff subtire ( cu grija sa infainati suprafata cat sa nu se lipeasca deloc de masa la intins)si le-am copt pe rand.

Pentru placinta sarata am impartit aluatul in 5 bucati pe care  de asemenea le-am intins subtire si le-am umplut.

Aluatul foietaj se coace cel mai bine in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

M-am bucurat ca am gasit aceasta reteta extraordinara din mai multe motive:

1. Imi place aluatul fara untura.

2. Imi place aluatul care nu necesita  extrem de multe impachetari cu timp de asteptare foarte mare.

3. Imi place aluatul fara otet, deoarece ii simt gustul si mirosul cand este gata.

4. Imi place foarte mult faptul ca este exact asa cum ar trebui sa fie un aluat de foietaj: sa se umfle la coacere, sa fie sfaramicios si sa se desfaca in foite.

Sper ca reteta sa fie si pe placul vostru!

 http://chocolateandzucchini.com/recipes/cakes-tarts/rough-puff-quick-easy-puff-pastry-recipe/

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte din foietaj cu nectarine