Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2015 | 4763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g ciuperci de roua calite in ulei
  • 2-3 linguri gris
  • 1 pahar apa calduta
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 pahare faina alba proaspat cernuta
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri seminte de in
  • 2 oua de casa
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua:

Ciupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust.

Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se prajesc usor.

Intr-un castron incapator punem sarea de Himalaya, zaharul tos, drojdia proaspata si apa calduta.

Amestecam toate aceste ingrediente, adaugam semintele de in, apoi faina si la final picuram putin ulei de masline sa desprindem aluatul de maini.

Lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Pe plansa de lucru infainata intindem aluatul in foaie de grosimea unui deget, ungem intreaga suprafata a aluatului cu ou batut, apoi intindem un strat de umplutura de ciuperci de roua calite.

Presaram putin gris care are rolul de a absorbi uleiul in exces din ciuperci, rulam apoi strans aluatul, il asezam in tava de cozonac si il ingem cu ou batut.

Presaram seminte de susan din belsug, dam tava pentru 35-40 minute la cuptor pana creste si se rumeneste rulada frumos.

Scoatem din cuptor, apoi din tava, lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat dospit umplut cu ciuperci de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

02.12.2015, 11:03

super fain!

miki_a 1

02.12.2015, 11:26

Arata foarte bine si sigur e bun!

Gicuta 1

03.12.2015, 08:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Barcute cu branza si mac