Aluatul fraged de tartă este o bază delicată și sfărâmicioasă, perfectă pentru deserturi sau preparate sărate. Se prepară din făină, unt rece și ouă sau apă rece, obținându-se o textură fragedă și ușor crocantă. Ideal pentru tarte dulci sau sarate, acest aluat asigură un gust rafinat și o consistență plăcută.
Pentru acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, unt și ouă.
Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază:
Pune făina într-un bol, adaugă untul taiat cuburi și amestecă până obții un aluat nisipos. Adaugă o linguriță de sare și cele două gălbenușuri și mixează în continuare. În cazul în care aluatul iese prea dens, poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Nu frământa excesiv pentru a nu activa glutenul.
Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și lasă aluatul la frigider timp de o oră.
Îl poți folosi la tarte, biscuiți sărați cu semințe sau alte preparate sărate.