Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

de Bucataras in Scoala de gatit Bucataras, 4 Feb 2025 | 915 vizualizari

 

Aluatul fraged de tartă este o bază delicată și sfărâmicioasă, perfectă pentru deserturi sau preparate sărate. Se prepară din făină, unt rece și ouă sau apă rece, obținându-se o textură fragedă și ușor crocantă. Ideal pentru tarte dulci sau sarate, acest aluat asigură un gust rafinat și o consistență plăcută.
Pentru acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, unt și ouă.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază
  • 250 g făină de grâu
  • 125 unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță sare
  • 1-2 linguri apă rece, dacă este necesar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază:

Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază:

Pune făina într-un bol, adaugă untul taiat cuburi și amestecă până obții un aluat nisipos. Adaugă o linguriță de sare și cele două gălbenușuri și mixează în continuare. În cazul în care aluatul iese prea dens, poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Nu frământa excesiv pentru a nu activa glutenul.

Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și lasă aluatul la frigider timp de o oră.

Îl poți folosi la tarte, biscuiți sărați cu semințe sau alte preparate sărate.

Îți recomandăm și varianta dulce de Tarta cu căpșuni și fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, nuca si suc de portocale - Reteta gustoasa si aromata