Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2010 | 8139 vizualizari

 

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. Aceste alune crocante, cu gust dulce-iute-sarat, sunt o gustare care se prepara si se serveste pe strada, de obicei ambalata in cornete de hartie. Merge foarte bine cu bere, sau cu un vin alb, usor si sec.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de miere
  • 250 g alune caju crude
  • 120 g miez de nuca de cocos deshidratat
  • 2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos:

Se rade ghimbirul si se stoarce razatura pentru a colecta sucul. Se combina acesta cu mierea.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se adauga mixtura de miere. Se amesteca 5-6 secunde.

Se adauga alunele si miezul de nuca de cocos si se prajesc pana ce se rumenesc.

Se adauga ardeii iuti, sare si piper. Se amesteca pana ce ingredientele sunt bine onogenizate. Se servesc alunele calde, sau reci.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune caju deja prajite si sarate, caz in care prajiti alunele foarte putin, doar 30 de secunde, si fiti mai prudenti cu adausul de sare. Se poate prepara retea folosind si alte tipuri de alune si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Samosa