Amandina

de ana in Prajituri, 6 Mar 2011 | 9884 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
Crema
  • 3 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de unt ( de 250 gr)
  • 1 esenta de rom
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
Fondant:
  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 g miere 
  • 4 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blatul:Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaua, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.
O coacem la foc mediu.

Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit
Intre timp ne ocupam de sirop:
Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.
Crema:
Untul il incalzim la microunde cam 6-10 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.

Fondantul:Dizolvam zaharul in apa si punem la fiert amestecand continuu ,cand este aproape legat adaugam mierea .Se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi ,daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna .
Punem vasul intr-un vas cu apa rece si mixam pana se albeste fondantul apoi adaugam cacao.Inainte sa-l punem pe prajitura il incalzim la bain-marie (se pune strat subtire).Daca intre timp se intareste si nu am pus peste toate prajiturile ,mai incalzim odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti