Amandine

de miremirc in Prajituri, 28 Ian 2011 | 29149 vizualizari

 

by Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • 20 g cacao,
  • 8 lg faina,
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g zahar pudra,
  • 250 g unt,
  • 3 lg cacao
  • Sirop :
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic cappuccino ciocolata, rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata,
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat : mixam albusurile spuma ,adaugam zaharul, galbenusurile, apa si uleiul; apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt;punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie ptr copt

Ptr.sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si punem rom-ul; lasam sa se raceasca siropul format

Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam cacao si untul dupa ce l-am frecat spuma;mixam pana devine o crema spumoasa;

Ptr.glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si frisca si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc si lasam sa se raceasca

Asamblare : 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat; lasam la rece cam 2-3 ore sau de pe o zi pe alta, apoi il taiem patratele la dimensiunile dorite de fiecare; glazura o punem cu lingura pe fiecare amandina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ultra prajitura de ciocolata