Amuse bouche

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2012 | 10141 vizualizari

 

Amuse bouche,prima oara auzit la Hell's Kitchen,Gordon Ramsey cate ne mai invata,am facut o cercetare si iata rezultatul in scurt,nu e un aperitiv,e doar o bucatica mica minuscula cu care incepi o masa la un restaurat de 5 stele,este doar din fantezia sefului si se serveste alaturi de un vin bun,in fine,amuse bouche este un termen francez,doar de amuzarea guritei adica,si apoi urmeaza aperitivele,eu am incercat o varianta de a mea,sper sa placa,si se pot face amuse boucheuri sarate cat si dulci,variante peste variante,lucru mult doar sa fie minuscula portia,mie mi-a placut ideea si voi incerca multe feluri de amuse bouche,chiar frumos suna,cine stie franceza poate pronunta amus,bus.nu..

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pepene galben taiate subtire
  • 6 felii mici de prosciutto crudo mici
  • 6 felii de vinete gratinate
  • 6 felii de dovlecei gratinate
  • fistic cat ajunge
  • cateva picaturi de otet balsamic
  • scobitori pt sustinere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amuse bouche:

Chiar simplu si de efect,foarte bune.

1.Se gratineaza feliile de vinete cu sare.

2.Se gratineaza feliile de dovlecei cu sare.

3.Se pregatesc feliile de prosciutto crudo,fisticul macinat fin si feliile de pepene galben taiate subtire ca sa se poata indoi.

4.Se aseaza felia de pepene,apoi bucatica de prosciutto mica,felia de vanata,si sau de dovlecei,se condimenteaza cu fistic cat vrem si o picatura de otet balsamic negru,se invarte bine si se inchide,se baga o scobitoare ca sa tina bine totul.

5.Se inmoaie in faina de fistic si se aseaza in farfurie sau lingurite speciale.

TIPS-URI

1

daca vreti se mai poate adauga parmezan.

2

se poate decora cu mai mult otet balsamic in jur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amuse bouche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de somon fumee in foietaj