Aperitiv briose cu legume si branza sarata

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2021 | 6763 vizualizari

 

Cu aceste mini-aperitive in forme de briose am reusit sa imi conving copii sa manance, pentru ca in forme de tarta sau in tava mare nu s-au atins, asa ca raman la tava de briose ;) :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovlecel verde
  • 1 morcov de marime medie
  • 200 g branza sarata
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu legume si branza sarata:

Legumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam branza, faina, legumele razuite cu tot cu zeama lasata, iar la final uleiul si potrivim de sare. (Dupa fiecare ingredient adaugat, mixam!)  Compozitia rezultata o turnam in forme de briose, (ies circa 17 briose), eu am facut 12, iar cu restul l-am pus intr-o tava  micuta de 12cm. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-40minute sau pana sunt frumos rumenite.  Sunt super bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv, cu carne tocata si legume